Nuevo simulador para calcular el recibo de la luz

La Comissió Nacional de Mercats i Competència (CNMC) ha creat un simulador per al conjunt de consumidors amb tarifa regulada, però especialment per als més de sis milions que ja tenen un comptador intel·ligent instal·lat i a més connectat a un sistema de telegestió.

 

L’objectiu d’aquesta eina informàtica, que es pot trobar al web https://facturaluz2.cnmc.es/,  és que els consumidors puguin comprovar si el rebut de la llum hora a hora és correcte. L’eina els permet, a més, conèixer quin és el seu consum diari i setmanal i quin cost té.

 

A més de calcular la facturació horària del Preus Voluntaris per al Petit Consumidor (PVPC) amb els consums reals, l’eina simula què hauria pagat el consumidor amb una altre peatge d’accés diferent (tarifes amb discriminació horària o sense ella en el cas de tenir-la) i què hauria pagat amb altres potències contractades amb valors pròxims a la que té actualment contractada.

 

 

Amb aquesta eina, segons Competència, a més de comprovar si la factura és correcta, les famílies podran conèixer els paràmetres del seu consum i canviar els hàbits perquè els surti més barat el rebut. 

Nou simulador per calcular el rebut de la llum