• El Pacte del Temps de Barcelona a Estrasburg

  Sota el lema "Un temps propi, un dret per a tothom" l'associació francesca Tempo Territorial ha organitzat unes jornades per compartir experiències sobre la gestió dels usos del temps en diferents països d'Europa. En aquest context la Sra. Emília Pallàs ha explicat la iniciativa municipal del Pacte del Temps de Barcelona. 

  http://ajuntament.barcelona.cat/pactedeltemps/sites/default/files/IMG_20191107_080830.jpg
 • 8a edició del Premi en Conciliació i Temps

  Convocada la 8a edició del "Premi Barcelona a l'Empresa Innovadora en Conciliació i Temps", per tal de reconèixer, promoure i divulgar la tasca d'aquelles empreses i organitzacions que afavoreixen la conciliació del seu personal, la corresponsabilitat i l'equilibrio del temps laboral, personal, de cures i social.

   

   

  http://ajuntament.barcelona.cat/pactedeltemps/sites/default/files/8%C3%A8%20premi%20Bcn.png
 • Sessió de tancament del Programa pilot de Mentoria en organització del temps

  El 4 de juny va tenir lloc a la seu de Barcelona Activa una sessió de balanç i intercanvi dels aprenentatges i avenços del programa pilot de mentoria. Van participar-hi les 6 empreses mentores i les 6 mentorades d’aquesta primera edició, i van compartir experiències viscudes al llarg d’aquest programa.

   

   

  http://ajuntament.barcelona.cat/pactedeltemps/sites/default/files/IMG_20190604_095717-01-1024x764.jpeg
 • Què és i com t'afecta el nou registre horari?

  El 12 de maig va entrar en vigor a Espanya l’obligatorietat del registre de la jornada laboral a les empreses, aprovat pel Consell de Ministres i recollit en el Reial Decret-llei 8/2019 del 8 de març, de mesures urgents de protecció social i de lluita contra la precarietat laboral en la jornada de treball.

   

  Vols saber en què consisteix?

   

  http://ajuntament.barcelona.cat/pactedeltemps/sites/default/files/time-2189800_1920-1024x683.jpg
 • Barcelona treballa per a la conciliació laboral

  L'Ajuntament de Barcelona es fixa el repte d'arribar a un 50% d'empreses implicades en la qüestió de la conciliació. A Barcelona aquestes polítiques s'incentiven també amb estímuls com el Premi a l'Empresa Innovadora en Conciliació i Temps 2018.

  Barcelona, com a ciutat pionera en polítiques de temps té el focus centrat en la conciliació i la corresponsabilitat efectiva entre homes i dones, tenint en compte l’impuls que han donat les noves revolucions tecnològiques, feministes i juvenils.

   

  Tot això ha comportat que l’Ajuntament estigui treballant per assolir que la majoria de les empreses de la ciutat assumeixin polítiques de flexibilitat horària, teletreball, permisos per la cura, entre d’altres.

   

  Tots aquests avenços es van posar en relleu a la jornada Avancem cap a una organització del temps de treball més saludable, igualitària i eficient, celebrada el passat 18 de març en el marc del Pacte del Temps i que va incloure la setena edició del Premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Conciliació i Temps.

  http://ajuntament.barcelona.cat/pactedeltemps/sites/default/files/Sin%20nombre_0.png
 • Jornada “Avancem cap a una organització del temps de treball més saludable, igualitària i eficient”

  El dilluns 18 de març de 2019 es va celebrar la Jornada “Avancem cap a una organització del temps de treball més saludable, igualitària i eficient”, al Recinte Modernista de Sant Pau. La Jornada va comptar amb diferents espais: el cafè-networking inicial, la conferència inaugural, un diàleg sobre l’impacte de les mesures d’organització del temps a les empreses i el lliurament del Premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Conciliació i Temps – 7a edició.

  http://ajuntament.barcelona.cat/pactedeltemps/sites/default/files/10_Alvaro%20Porro_0.JPG
 • Pacte per a la Reforma Horària

   

  Usos del Temps. Álvaro Porro, nou Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum de l’Ajuntament de Barcelona signa el Pacte per a la Reforma Horària

   

  http://ajuntament.barcelona.cat/pactedeltemps/sites/default/files/pacte_reforma_horaria.jpg
 • Adhesió al pacte

  Les organitzacions es comprometem amb el Pacte del Temps de Barcelona a partir de formalitzar la seva adhesió. Un pacte al que s’hi poden sumar totes aquelles organitzacions que estan d’acord amb els principis de l'acord i que manifesten la seva voluntat de treballar activament per a l’assoliment dels objectius que proposa

  http://ajuntament.barcelona.cat/pactedeltemps/sites/default/files/adhesio_ca.jpg

Infograma

Xarxa Nust

Actualitat

Pol Capdevila, professor d'estètica de la Universitat Pompeu Fabra

"La imatge estàtica fa immortals a les persones cèlebres"

20/01/2020

Temps i filosofia. Pol Capdevila, professor d'estètica de la Universitat Pompeu Fabra serà el ponent de la conferència ‘Vanitas Vanitatum. Temps i celebritat: Bachelard i Warhol’ el 4 de febrer de 2020, a les 19 h, a la Biblioteca...

paternitat

Ampliació del Permís de Paternitat

15/01/2020

Paternitat. El passat 1 de gener de 2020 la durada del permís de paternitat va ser ampliada a 12 setmanes.

Salvador Cardús

Horaris virtuosos o com "la disponibilitat de temps ha esdevingut la nova mesura de la llibertat"

14/01/2020

Educació i temps. Salvador Cardús és professor de Sociologia a la UAB i treballa per a la implementació d’uns horaris virtuosos.

Més adhesions al Pacte del Temps de Barcelona

09/01/2020

Usos del temps. Set noves organitzacions s'han adherit al Pacte del Temps de Barcelona.