Barcelona celebra el III Congrés Internacional Art Nouveau cDf

El 27 de juny s'inaugura aquest congrés, especialitzat en Modernisme - Art Nouveau, una activitat de la Ruta Europea del Modernisme, que tindrà lloc del 27 al 30 de juny.

Especialitzat en Modernisme-Art Nouveau, és l’únic congrés que es fa al món, i com la revista coupDefouet, és una activitat de la Ruta Europea del Modernisme, associació de 76 municipis i 64 altres entitats amb patrimoni modernista que lidera l’Ajuntament de Barcelona des de l’any 2.000.

Enguany se celebrarà la 3a edició; les primeres es van fer el 2013 i el 2015, també a Barcelona. EL Congrés durarà quatre dies (27-30 de juny), i hi participaran més d’un centenar de  persones d’arreu del món, amb una important presència catalana, entre els quals es compten els millors experts i investigadors del patrimoni modernista. Es presentaran una mitja dotzena de ponències i una quarantena de comunicacions. El tema central és la relació entre Modernisme i cinema, però també hi ha sessions sobre la relació de l’art modernista amb la política i el colonialisme, sobre la crisi de valors i el canvi social de l’època i com es va reflectir en l’art. També hi haurà una part on els joves investigadors presenten les seves tesis doctorals en curs per a debatre-les i intercanviar opinions amb els experts més grans.

Coorganitzat per l’Ajuntament, la Universitat de Barcelona i la Fundació Catalunya-La Pedrera, aquesta edició compta amb el suport d’una quarantena d’entitats relacionades amb el patrimoni modernista català.