El veïnat decidirà com seran les parets mitgeres de la plaça de les Dones del 36, a Gràcia

Paisatge urbà. Els sis projectes finalistes es troben exposats en una carpa instal·lada a la plaça i es poden votar fins al 26 de maig dins d’una de les activitats de la Setmana d’Arquitectura.

Fins al dia 26 de maig, la ciutadania podrà escollir quin serà el disseny de dues parets mitgeres de la plaça de les Dones del 36, a Gràcia, entre 6 propostes preseleccionades de les 21 rebudes. El projecte guanyador es donarà a conèixer el 2 de juny.

El concurs d’intervenció sobre parets mitgeres organitzat per l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal del Paisatge Urbà i la Qualitat de Vida i en col·laboració amb el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, arriba a la fase final. Del 23 al 26 de maig es pot votar per escollir el disseny de dues parets mitgeres de la plaça de les Dones del 36, a Gràcia.

En aquest concurs, organitzat conjuntament per l’Institut Municipal del Paisatge Urbà i la Qualitat de Vida i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, s’han rebut un total de 21 propostes per realitzar un projecte per a dues parets de la plaça de les Dones del 36, al districte de Gràcia. De totes les propostes, el jurat n’ha seleccionat sis per sotmetre-les a votació. Entre els aspectes que ha valorat el jurat hi ha la capacitat de transformació urbana dels projectes, la seva viabilitat, les millores socials que comporten, la innovació, la sostenibilitat i la durabilitat, així com la capacitat de les iniciatives d’integrar disciplines diverses i de combinar arts i tècniques que vagin més enllà de l’arquitectura.

Els sis projectes finalistes s’exposaran cada dia fins al 26 de maig de 16.00 a 20.00 hores a la plaça de les Dones del 36, al barri de Gràcia, en una carpa que incorporarà uns pòsters explicatius i una urna perquè el veïnat pugui votar i decidir la proposta guanyadora i dos accèssits. Els resultats de la votació s’anunciaran el 2 de juny.

El concurs d’idees va començar fa unes setmanes en el marc de la programació de la Setmana d’Arquitectura 2017 i té com a objectiu portar la situació de les parets mitgeres a debat urbà i situar la renovació urbana en primer pla. La Setmana d’Arquitectura 2017 converteix la ciutat, fins al 26 de maig, en l’epicentre d’un gran ventall d’esdeveniments relacionats amb el món de l’arquitectura perquè la ciutadania la pugui viure d’una manera amena i atractiva.