L'IMPU participa a la Setmana d'Arquitectura de Barcelona

Vegeu tota l'activitat que ha programat l'Institut del Paisatge Urbà per a la Setmana d'Arquitectura de Barcelona, que se celebra del 10 al 20 de maig.

Concurs d’idees de parets mitgeres a la placeta de la Rosa
Del 10 al 13 de maig
De 12 a 20 h

En línia amb l’eix temàtic de la Setmana, la renovació urbana, l’Institut Municipal de Paisatge Urbà presenta aquest concurs d’intervenció sobre parets mitgeres. L’emplaçament escollit per al desenvolupament del concurs són les dues parets mitgeres que delimiten la placeta de la Rosa, situada a l’encreuament del c/de la Rosa amb c/ d’en Carabassa, al barri de Ciutat Vella. Es tracta de dues parets mitgeres que sorgeixen a partir de l’enderrocament de les finques adjacents.

Punts d’informació durant els dies 10 a l 13 de maig:
–  a l’espai de la placeta
–  Plaça George Orwell
–  Plaça de la Mercè
Activitat gratuïta
Organitzador: Institut Municipal Paisatge Urbà – Ajuntament de Barcelona

Exposició dels projectes guanyadors del Concurs de cobertes verdes
Del 10 al 20 de maig
Pati de La Model

Presentació del Pla Director per a la restauració de l’Institut Verdaguer
16 de maig, a les 16 h
Institut Verdaguer, Parc de la Ciutadella

Presentació del Pla Director per a la rehabilitació de l’Institut Verdaguer, situat al Parc de la Ciutadella. Aquest treball, redactat per part de l’Institut Municipal de Paisatge Urbà per tal d’abordar la rehabilitació de l’edifici, conté un estudi exhaustiu de les diverses intervencions i usos que ha tingut l’edifici: residència del Governador quan era ciutadella militar al s XVIII, pavelló reial a l’exposició del 1888, caserna de bombers i Junta de museus a inici del XX, Institut-escola durant la Segona República, Institut femení al franquisme i Institut en l’actualitat.

L’acte inclourà, a més de la vessant històrica i arquitectònica de l’estudi de l’edifici i els criteris d’intervenció que se’n deriven, l’enfoc pedagògic que hi va tenir en l’època de la República, i l’ús que feien dels espais en coherència amb la metodologia d’educació activa i vinculada a la natura.
Si esteu interessats en aquesta presentació, cal que feu arribar un correu electrònic a Catalina Noguera: cnogueraf@bcn.cat

Presentació dels projectes guanyadors del Concurs de cobertes verdes
17 de maig, a les 11 h
Sala d’actes de La Model

Presentarem els 10 projectes guanyadors de la primera convocatòria del Concurs de cobertes verdes impulsat per l’Institut Municipal del Paisatge Urbà i Ecologia Urbana. Aquest concurs és una iniciativa municipal que promou el verd a la ciutat. Els projectes guanyadors rebran una dotació econòmica del 75% del cost de realització, amb un màxim de 100.000 euros per projecte.

 Presentació de la Ruta del Racionalisme de Barcelona
18 de maig a les 12 h
Pavelló Mies Van der Rohe

Acte de presentació de la nova guia urbana Ruta del Racionalisme de Barcelona, editada per l’Institut Municipal del Paisatge Urbà. Una guia pràctica per conèixer el llegat de l’arquitectura racionalista a Barcelona, centrada en el llegendari GATCPAC i les avantguardes de finals dels anys 1920 i la dècada dels 1930. Amb mapes i informació pràctica per trobar cadascun dels 68 edificis inclosos en els 9 itineraris de la ruta, la guia inclou també flaixos informatius i anècdotes que ajuden a entendre el context social, cultural i polític de l’època.

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia per telèfon 93 317 76 52 o bé per correu cultura-impuqv@bcn.cat