Restitució de la reproducció del "Guernica"

L'Institut Municipal del Paisatge Urbà restitueix la reproducció del Guernica del Pavelló de la República.

Amb motiu dels Jocs Olímpics al 1992, l’Ajuntament de Barcelona va construir en el barri de la Vall d’Hebron una reproducció del Pavelló de la República a partir de l’edifici original, projectat pels arquitectes Luis Lacasa i Josep Lluís Sert per a l’Exposició Internacional de París de 1937.

Al pati de la planta baixa és on, durant l’Exposició Universal, es va presentar el Guernica de Pablo Picasso, juntament amb d’altres obres.

L’any 2002 es va instal·lar una reproducció del quadre de l’artista malagueny a l’espai que originàriament va ocupar. Després de 15 anys, el pas del temps i l’exposició a la intempèrie l’havia malmès i havia perdut el seu to original. Des de l’Institut Municipal del Paisatge Urbà s’ha volgut recuperar aquest espai tant simbòlic restituint la rèplica del quadre, i ha adoptat tècniques més avançades de reproducció per fer-la més durable, amb la utilització de panells d’alumini amb un acabat en vinil. Les dimensions de la reproducció són les originals de l’obra de Picasso.