Torna el color al primer xamfrà de l'Eixample

Ja han finalitzat els treballs de rehabilitació de la façana i recuperació de les pintures originals de la finca del carrer Consell de Cent, 340, un dels edificis del conjunt anomenat Cases Cerdà.

Les façanes de la finca del carrer Consell de Cent, 340, un dels edificis que forma part del primer xamfrà de l’Eixample barceloní, conegut com a Cases Cerdà, catalogades com a bé d’interès nacional, tornen a lluir l’aspecte original que van tenir quan es va construir l’any 1864.

Durant els anys 70 la decoració mural de la façana va quedar tapada ja que es va pintar d’un color vermellós. L’any 1986 es va rehabilitar, amb una interpretació de l’original que va resultar en una obra pictòrica del pintor Jordi Castells.

L’any 2014 es van fer unes cales per comprovar l’existència de revestiments originals, que un cop realitzades i acompanyades d’un exhaustiu estudi històric sobre els autors de l’obra pictòrica van determinar que l’obra pictòrica original va ser executada per Antonio Pascutti. El 1916 es va iniciar el projecte de restauració de les façanes, entenent que la restauració i reinterpretació de les pintures murals de la façana principal afavoreixen la lectura del conjunt històric de les Cases Cerdà.

Els treballs, d’iniciativa privada, han comptat amb la supervisió del departament de Patrimoni municipal i dels tècnics de l’Institut Municipal del Paisatge Urbà, juntament amb la direcció facultativa. L’Ajuntament ha aportat un ajut econòmic a travès del programa de subvencions a la  rehabilitació d’habitatges.

Les investigació històrica i recuperació pictòrica son obra d’Elena Moral i Cristina Macho.