IniciHistòric de premis per anysHistòric de premis per temesConvocatòria 2016

L’any 1993 es va crear el Premi del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació, amb l’objectiu de fomentar un tractament comunicatiu de les temàtiques socials respectuós i crític. També volia ser un reconeixement a la tasca informativa i divulgativa dels i les professionals del món de la comunicació, ja que amb els seus treballs contribueixen a sensibilitzar, estimular, promoure i incentivar una millor informació i un millor tractament de la realitat social de la nostra ciutat en els mitjans de comunicació.

Al llarg de la seva història, el Premi ha reconegut professionals de la comunicació i mitjans significatius d’aquest país, tant de l’àmbit de la premsa i les revistes especialitzades, com de programes de ràdio i TV.

L’any 2017, en el seu 25è aniversari, s’ha fet una revisió de les bases de la convocatòria del Premi, per tal d’adaptar-lo a la diversitat de plataformes i mitjans de comunicació, i continuar potenciant així, des d’aquestes noves iniciatives, el reconeixement a una informació compromesa i reflexiva per construir una societat més inclusiva i conscienciada.

D’aquesta manera, amb l’adaptació a la nova realitat comunicativa, neix el Premi Montserrat Roig al Periodisme i la Comunicació Social de Barcelona.© Ajuntament de Barcelona · Àrea de Drets Socials · València, 344 5a planta · 08009 Barcelona · cmbs@bcn.cat