El Govern comença a funcionar : Servei de Premsa

El Govern comença a funcionar

01/07/2011



Temps estimat de lectura: 1 minut

El Govern municipal comença a funcionar. L´alcalde, Xavier Trias, ha signat els primers decrets just després de la celebració del Plenari de constitució de la nova Corporació Municipal. A partir d´aquests decrets, ha quedat definida la nova direcció política i executiva de l´Ajuntament, que queda estructurada a partir de 5 àrees de Govern:

1. Àrea de Presidència, Règim Interior, Seguretat i Mobilitat
2. Àrea d´Economia, Empresa i Ocupació
3. Àrea d´Urbanisme, Infraestructures, Habitatge, Medi Ambient i Sistemes d´Informació i Telecomunicacions
4. Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports
5. Àrea de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació

L´alcalde ha nomenat els cinc tinents d´alcalde, els membres de la Comissió de govern i els regidors i regidores de Districte. També s´ha designat el primer tinent d´alcalde, Joaquim Forn, com a portaveu del Govern municipal. A més, s´ha assignat el rang de tinent d´alcalde a tots els presidents de grups municipals, amb estricte finalitat protocol·lària.

Xavier Trias ha formalitzat també la constitució del Comitè de Govern, l´òrgan de coordinació política. El comitè de Govern estarà presidit per l´alcalde i format pels cinc tinents d´alcalde: Joaquim Forn, Sònia Recasens, Antoni Vives, Maite Fandos i Jaume Ciurana.

Aquest matí també s´ha nomenat, a través d´un decret d´alcaldia, a Constantí Serrallonga Tintoré com a nou Gerent Municipal, i a l´Intendent Major Evelio Vázquez Sánchez, com a nou Cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

D´altra banda, Xavier Trias ha delegat als tinents d´alcalde, als presidents dels grups i als regidors la facultat de celebrar matrimonis civils.





Paraules clau