L´alcalde Trias arrenca el seu mandat amb el compromís de reforçar el Tercer Sector Social a través de pactes més estables : Servei de Premsa

L´alcalde Trias arrenca el seu mandat amb el compromís de reforçar el Tercer Sector Social a través de pactes més estables

02/07/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha arrencat el seu mandat aquest matí a primera hora amb un ferm compromís de reforçar les relacions i la col·laboració amb les entitats del Tercer Sector Social. Trias, que no és partidari de ?duplicar els esforços?, ha anunciat que deixa enrere l´etapa de les subvencions per passar a un estadi en el qual les col·laboracions amb les entitats socials es forjaran a través de convenis i concerts, molt més estables, segurs i llargament reivindicats pel Tercer Sector Social.
Ha estat en una visita a les instal·lacions de la Fundació Arrels, concretament al Taller Ocupacional La Troballa, que aquesta entitat té al carrer Puig Xoriguer, a on aquest matí l´alcalde de Barcelona ha mostrat en un acte públic una de les que serà les seves prioritats per als propers quatre anys: la qualitat de vida de les persones, i per tant, les polítiques de caire social, sempre de la mà de les entitats que, com la Fundació Arrels, treballen des de fa molts anys en aquest àmbit. Trias ha afegit que aquesta ?filosofia de futur? que vol implantar serà molt més atenta a aquelles entitats i institucions que vulguin innovar. ?Volem que l´Ajuntament de Barcelona sigui conegut com un referent del benestar?, ha sentenciat Trias.

Ha acompanyat l´alcalde en aquesta primera visita del nou mandat, la quarta tinent d´alcalde, Maite Fandos, responsable de l´Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports (gran àrea que engloba les regidories de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats; la regidoria de Dona i Drets Civils; la regidoria d´Adolescència i Joventut; la delegació de Salut, a més de tres comissionats). Per altra banda, l´amfitrió de la visita, el director d´Arrels Fundació, Salvador Busquets, ha aplaudit la iniciativa de l´alcalde tot afirmant que ?el concert ha estat una reivindicació històrica de les entitats del Tercer Sector Social, perquè és una forma jurídica que dóna molta més estabilitat a les entitats?.

Abans de la visita al Taller Ocupacional La Troballa, l´alcalde i la tinent d´alcalde així com alguns membres del seu equip, s´han reunit durant més d´una hora amb els màxims responsables de la fundació en una sala de la Llar Pere Barnés, un equipament d´atenció a les persones sense sostre amb 33 places, que també pertany a la fundació i que està situat al mateix carrer. Posteriorment, i durant la visita al taller, l´alcalde ha pogut conèixer de primera mà els treballs que realitzen els usuaris del taller ocupacional, alguns dels quals són també usuaris de la llar. Avui s´hi exposaven alguns tamborets fets amb una sistema d´ancoratge que ha rebut el Premio Nacional Diseño Contra la Pobreza 2010, i que estat inventat per un dels usuaris de la llar: Curro Cloret.





Paraules clau