Enric Truñó considera que l´elecció de Pyeongchang com a seu olímpica de 2018 ?apropa més els Jocs d´Hivern de 2022 a Europa? : Servei de Premsa

Enric Truñó considera que l´elecció de Pyeongchang com a seu olímpica de 2018 ?apropa més els Jocs d´Hivern de 2022 a Europa?

06/07/2011



Temps estimat de lectura: 1 minut

El comissionat de la Candidatura Barcelona Pirineu 2022, Enric Truñó, ha felicitat avui la ciutat sud coreana de Pyeongchang, que ha estat escollida seu dels Jocs Olímpics d´Hivern 2018 pel Comitè Olímpic Internacional (COI) en la cerimònia que s´ha celebrat avui a la ciutat sud-africana de Durban.

?Pyeongchang ha aconseguit el seu somni després d´haver-s´hi presentat tres vegades?, ha recordat Truñó, que ha destacat el gran nivell tècnic de les tres ciutats candidates: Pyeongchang (Corea del Sud), Munic (Alemanya) i Annecy (França).

?Sabem, i així ho deien els dictàmens tècnics, que les tres eren grans propostes. Les tres havien rebut el vistiplau tècnic de les comissions d´avaluació del COI. Crec que en aquesta la rotació continental ha pesat en aquesta decisió?, ha afegit Truñó, que ha considerat que ?la insistència i la qualitat de les instal·lacions ja disponibles avui en dia de Pyeongchang han estat un factor clau per a l´elecció del COI?.

Segons Truñó, la decisió del COI ?obre més possibilitats perquè els Jocs d´Hiverns puguin tornar a Europa l´any 2022?. ?Això ens permet seguir treballant amb il·lusió i rigor en el nostre projecte tan important pel Pirineu, per a Barcelona i per a Catalunya, així com per a la projecció dels nostres esports d´hivern?. Truñó ha recordat que ?la nostra competició segueix sent la de construir una candidatura viable, oportuna i sostenible. El nostre repte és aquest?.

La candidatura Barcelona Pirineu 2022 presentarà la Proposta Preliminar a l´alcalde, Xavier Trias, a mitjans de juliol, tal com s´havia compromès davant de la Comissió Directiva.





Paraules clau