Ajuntament i Generalitat creen una comissió bilateral per facilitar la coordinació de projectes a Barcelona : Servei de Premsa

Ajuntament i Generalitat creen una comissió bilateral per facilitar la coordinació de projectes a Barcelona

07/07/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament i la Generalitat crearan una comissió bilateral per facilitar la coordinació de projectes a Barcelona. Ho han acordat aquest matí l´alcalde, Xavier Trias, i la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, en la primera entrevista que han mantingut a l´Ajuntament. Trias i Ortega han apostat per una relació ?bilateral, permanent i constant? entre el Govern de la Generalitat i la capital del país i han reafirmat que aquesta coordinació ?és una necessitat i una obligació?. Aquest equip de treball tindrà especial atenció en la planificació dels equipaments educatius i sanitaris a la ciutat i en el desplegament del nou govern de l´Àrea Metropolitana de Catalunya. L´alcalde ha insistit en la necessitat de no repetir errors dels passat. ?Hi ha equipaments sociosanitaris que havien d´estar a punt el 2007, i avui encara estan pendents. Això no es pot repetir. Hem de fer un diagnòstic acurat de les necessitats, saber les possibilitats de cadascú i planificar adequadament? ha manifestat. Xavier Trias també ha destacat la necessitat d´avançar en la ?necessària i imprescindible? col·laboració i coordinació en àmbits com el port, l´aeroport, la Zona Franca i Fira de Barcelona. Per part de l´Ajuntament, la comissió estarà formada pels tinents d´alcalde Joaquim Forn i Sònica Recasens. Per part de la Generalitat, els seus representants encara no estan designats. La vicepresidenta del Govern ha ofert ?la màxima col·laboració per treballar a partir dels principis de l´eficàcia, l´eficiència i la lleialtat institucional?. ?Els ajuntaments, i en especial el de Barcelona, han de ser agents actius en la lluita contra la crisi?, ha defensat Ortega, després d´una reunió que també ha servit per repassar qüestions relacionades amb la reactivació econòmica i el paper de motor que està jugant la capital catalana.

D´altra banda, durant la trobada d´aquest matí també s´ha acordat que l´alcalde de Barcelona i el president de la Generalitat mantinguin la primera reunió de treball el proper 25 de juliol. Serà la primera reunió entre l´alcalde i el president, després de la vista protocol·lària que va fer tota la Corporació Municipal divendres passat, quan es va constituir el nou Ajuntament.





Paraules clau