La Guàrdia Urbana de Barcelona deté en la mateixa setmana tres conductors amb una taxa d´alcoholèmia quatre vegades superior a la permesa : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana de Barcelona deté en la mateixa setmana tres conductors amb una taxa d´alcoholèmia quatre vegades superior a la permesa

08/07/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut durant els darrers dies tres conductors amb elevades taxes d´alcohol en sang, molt per sobre dels 0´25 mg/l permesos per la legislació vigent.

El dilluns, a les 19:50 hores, una patrulla de la Guàrdia Urbana de Barcelona va detenir el conductor d´un ciclomotor, que va donar una taxa d´alcoholèmia d´1´17 mg/l, més de 4 vegades per sobre de la taxa permesa. El detingut, S.R.F, de 21 anys, va ser detectat per la patrulla al C/ de Sants, davant del número 407, quan, segons relat d´un testimoni, havia caigut en intentar accedir amb el ciclomotor a la vorera, amb símptomes de conduir sota la influència de begudes alcohòliques. Al lloc dels fets s´havia desplaçat una ambulància per assistir-lo. Els agents van procedir a la seva detenció per un delicte contra la seguretat del trànsit.

Dos dies després, dimecres, una patrulla va detectar sobre les 5:20 hores, una conductora de ciclomotor de 34 anys, M.M.G, circulant pel carrer Balmes,13, amb una taxa d´alcoholèmia d´1´16 mg/l, i portant una passatgera sense casc. La patrulla la va detenir per un delicte contra la seguretat del trànsit.

L´últim cas destacat, es va detectar dijous, a les 23:28 hores, quan els agents van detenir un conductor de turisme de 61 anys que conduïa de forma temerària pel carrer Entença. L´home, M.M.P, de 61 anys, va donar 1´22 mg/litre en el control d´alcoholèmia practicat pels policies.
Davant d´aquests casos, la Guàrdia Urbana de Barcelona insisteix en la importància de lluitar contra el consum d´alcohol o drogues en la conducció, que augmenta el risc de generar i patir accidents de trànsit. L´any passat, gairebé el 90% dels conductors ferits greus eren conductors de motos o ciclomotors, i també representaven el 85% dels conductors morts en accidents de trànsit l´any passat.

Al 2010, la Guàrdia Urbana va realitzar 114.985 controls d´alcoholèmia, que van donar com a resultat la detecció de 10.214 conductors amb taxes d´alcoholèmies positives. La policia barcelonina fa un esforç per detectar el consum d´alcohol i drogues en els conductors de vehicles de dues rodes, i l´any passat va realitzar prop de 25.000 proves d´alcoholèmia a conductors de motos i ciclomotors, amb una taxa de positius del 9´2% en el cas dels conductors de ciclomotor i 8´9% en els de motocicletes, molt superior a la taxa entre els conductors de turismes, que va ser del 7´2%.





Paraules clau