Noves mesures per millorar la mobilitat a l´entorn del Parc Güell : Servei de Premsa

Noves mesures per millorar la mobilitat a l´entorn del Parc Güell

08/07/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La regidora del Districte d´Horta-Guinardó, Francina Vila, ha dut a terme una primera reunió de treball amb els veïns de l´entorn del Parc Güell per concretar i impulsar solucions que millorin la mobilitat d´aquest àmbit, tant a la zona inclosa en el Districte de Gràcia com a l´àrea del Districte d´Horta Guinardó.

El Parc Güell és una de les icones turístiques de Barcelona, declarada Patrimoni de la Humanitat per l´UNESCO, i compta amb una fluència anual d´uns 9 milions de visitants. Per al nou equip de govern de L´Ajuntament de Barcelona una de les prioritats és fer compatible aquesta mobilitat turística amb la mobilitat veïnal.

Amb aquest objectiu, i fruit d´aquesta primera trobada amb els veïns, s´ha acordat que l´Ajuntament de Barcelona durà a terme les següents actuacions de cara a ordenar el flux d´entrada i els accessos al Parc:

 A l´aparcament per a autocars de la carretera del Carmel s´habilitaran 5 places d´ús exclusiu i gratuïtes per a que els autocars encotxin i desencotxin els visitants amb un temps màxim de deu minuts per cada operació. L´estiu del 2007 es va posar en servei aquest aparcament d´autocars que actualment compta amb 32 places de pagament per a que els autocars estacionin un màxim de dues hores. Aquesta planificació provoca que quan l´espai està complert els autocars restants encotxin i desencotxin a la carretera del Carmel. La nova mesura permetrà evitar que aquests vehicles ocupin la via i passin a realitzar aquestes operacions a les 5 places que es reservaran a l´interior de l´aparcament, reduint congestions viàries.

 Es reforçarà la presència d´agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona a l´entorn del Parc per garantir la correcta fluïdesa del trànsit i el compliment de les normes d´estacionament a l´aparcament de la carretera del Carmel.

 S´aplicaran mesures de pacificació del trànsit al c/Albert Llanas:

? Millora de la senyalització.
? Prohibició del pas de pujada dels autobusos i dels camions de més de deu tones.
? Instal·lació de quatre bandes rugoses per disminuir la velocitat dels vehicles de cara a garantir la seguretat dels vianants.
? Creació de dos nous passos de vianants.

El Districte d´Horta-Guinardó, el Districte de Gràcia, la Regidoria de Mobilitat, així com Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i l´empresa pública de Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) es reuniran la setmana que ve per iniciar la concreció d´aquestes primeres mesures. Els diferents departaments i districtes implicats també s´han compromès a obrir el diàleg amb els diferents operadors turístics de cara a obtenir una major coordinació i planificació prèvia de les visites en relació a la capacitat de càrrega o aforament de l´entorn del Parc.





Paraules clau