L´Ajuntament de Barcelona defensa davant Foment una proposta de consens per a l´accés a la nova terminal del Port : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona defensa davant Foment una proposta de consens per a l´accés a la nova terminal del Port

12/07/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El tinent d´alcalde d´Urbanisme i Infraestructures, Antoni Vives, ha plantejat al secretari d´Estat de Planificació i Infraestructures, Víctor Morlán, una proposta de consens per garantir l´accés ferroviari provisional a la nova terminal de contenidors del moll Prat del Port de Barcelona, que estarà operativa d´aquí a un any. El tinent d´alcalde s´ha mostrat satisfet de la primera trobada que ha mantingut aquest migdia amb el secretari d´Estat al Ministeri de Foment, a Madrid.

Antoni Vives ha explicat “que hem vingut a posar sobre la taula una posició de consens òptima i que satisfaci a tothom, Port, Zona Franca, Adif, Generalitat i Ajuntament de Barcelona, i que garanteixi que d´aquí a un any hi haurà sortida ferroviària de mercaderies”. El tinent d´alcalde ha afegit que “la solució provisional sembla òptima per a tothom, garanteix la operativitat del Port i de la Zona Franca i farà possible que s´implementi aviat”. Segons ha explicat Vives, ?el secretari d´Estat s´ha mostrat decidit a tirar endavant la proposta plantejada per Barcelona recollint les diferents alternatives ferroviàries de connexió de la terminal de Hutchison amb la xarxa d´Adif que hi ha sobre la taula?.

El tinent d´alcalde d´Urbanisme i Infraestructures ha remarcat que en aquesta primera trobada amb Víctor Morlán “s´ha parlat de la necessitat estratègica de tirar endavant els accessos ferroviaris definitius que garantiran la plena operativitat del Port i la Zona Franca?.

Antoni Vives ha anunciat que de la reunió també n´ha sortit el compromís d´ambdues parts de crear una comissió permanent, encapçalada pel secretari d´Estat i pel tinent d´alcalde, que farà un seguiment permament dels projectes estratègics i de les inversions del Ministeri de Foment a Barcelona i l´àrea metropolitana.

Respecte la futura estació intermodal de la Sagrera, Vives i Morlán s´han compromès a estudiar en futures trobades vies de col·laboració i de finançament public-privat que garanteixin la viabilitat de la totalitat del projecte.





Paraules clau