Second Chance recull més de 200 texans solidaris : Servei de Premsa

Second Chance recull més de 200 texans solidaris

12/07/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Avui a les 17 h. Sonia Recasens, tinenta d´alcalde d´Economia, Empresa i Ocupació de l´Ajuntament de Barcelona i Maite Fandos, tinenta d´alcalde de Qualitat de vida, Igualtat i Esports, han participat en una iniciativa pionera a la ciutat: Second Chance, un projecte que, en el transcurs de la jornada d´avui al Passeig del Born, ha fet possible recollir més 200 texans. Aquestes peces es cediran a la Fundació Arrels, dedicada a l´atenció de les persones sense llar de la ciutat de Barcelona. Les dues regidores han estat acompanyades per representants de la resta d´entitats implicades en el projecte: Beatriu Malaret, directora del màster en Fashion Design, Disseny i Moda d´Elisava; Miquel Serrano, director de The Brandery; Marga Domingo, Presidenta de l´Associació Born Comerç i Eulàlia Bori, Presidenta de la Fundació Arrels.

La iniciativa és especialment interessant per l´Ajuntament de Barcelona ja que permet impulsar aspectes claus en la nova política municipal: la moda, com a sector econòmic clau que contribueix al posicionament internacional de la ciutat en el mapa de la creativitat; l´ajut social, factor decisiu en un moment de crisi econòmica greu com l´actual i el comerç, element bàsic per a la generació de llocs de treball i font de riquesa econòmica i cohesió social.

* Participació activa dels estudiants

Al llarg del dia, un grup d´estudiants i estudiantes del màster en Fashion Design. Disseny i Moda d´Elisava,Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona ?liderat per Sugar Rush, professores i exalumnes del Màster? han participat en l´acció cosint els texans més malmesos, customitzant-los i incorporant-hi una etiqueta amb el nom del donant. Així mateix, els participants en la recol·lecta han entrat en el sorteig de dos texans donats pel dissenyador Antonio Miró, director del màster esmentat, i Chú Uroz, president de MODA FAD, associació que dona suport a la creació emergent en l´àmbit de la moda. El guanyador del sorteig es donarà a conèixer divendres 15 de juliol a les xarxes socials.

Els participants s´han convertit avui en part activa i protagonistes de la recol·lecta, sent fotografiats en un photocall amb els texans donats i customitzats. A més, han rebut un cupó descompte del 10% per bescanviar-ho durant el mesos de setembre i octubre en roba de temporada a les botigues de l´associació Born Comerç.

* Intensa setmana de moda

Second Chance s´emmarca en el conjunt d´accions previstes per la setmana de la moda que comença avui. El certamen 080 Barcelona Fashion, organitzat per la Generalitat de Catalunya, ha donat el tret de sortida avui i fins el dia 15 presentarà les col·leccions d´una cinquantena de dissenyadors i marques nacionals i internacionals. Aquest certamen compartirà protagonisme amb The Brandery, el Saló de moda urbana i contemporània que, entre el 13 i 15 de juliol, acollirà a Fira de Barcelona un ampli ventall d´activitats, com exposicions, passarel·les, concursos i conferències. Paral·lelament la capitat catalana viurà tot un seguit d´esdeveniments vinculats a la moda que contribuiran a posicionar-la en el mapa internacional de les noves tendències. En aquest context, ahir es va presentar la guia Barcelona Lifestyle & Trends City Guide, que recull 205 establiments cool de la ciutat i que es repartirà de forma gratuïta en el marc del The Brandery.





Paraules clau