El Consell Plenari aprova amb el suport de la majoria dels grups el nou cartipàs municipal : Servei de Premsa

El Consell Plenari aprova amb el suport de la majoria dels grups el nou cartipàs municipal

14/07/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Consell Plenari aprova amb la majoria dels grups el nou cartipàs municipal. L´Alcalde Xavier Trias agraeix el suport i afirma que actuarà amb generositat, buscant la màxima col·laboració, però també amb rigor, fermesa i plena dedicació per tirar endavant les línies marcades pel Govern

Aquest matí s´ha celebrat el Plenari del Consell Municipal que ha servit per aprovar el nou cartipàs municipal de l´Ajuntament de Barcelona, completant- se així la reorganització municipal. El cartipàs, aprovat amb el suport de la majoria dels grups municipals, contempla que tots els grups estiguin presents a empreses i instituts municipals. L´Alcalde Xavier Trias en la seva intervenció ha agraït el suport a l´aprovació del cartipàs, la correcció amb la que s´ha fet el traspàs i ha volgut fer una menció especial a tots els funcionaris de la casa que hi han col·laborat. ?Ara toca començar a treballar?.

L´Alcalde ha explicat que el cartipàs es presenta amb un objectiu clar: ?volem que en aquest mandat el centre de les politiques siguin les persones?. Per a Trias aquest objectiu passa s´assolirà amb la simplificació de l´administració, la reducció de la despesa, l´eficiència i l´equitat dels serveis.

L´Alcalde ha insistit en explicar quins seran principis i objectius que inspiraran el mandat que ara comença. El primer objectiu, ha dit, serà la lluita contra la crisi econòmica i l´atur, ?l´obsessió serà crear llocs de treball?; la segona, ?tant important com la primera en l´actual situació de crisi?, donar resposta a les necessitats socials de la gent, fer de la ciutat un referent de qualitat de vida. Com ha explicat l´Alcalde qualitat de vida també vol dir serveis, ?atenció a les persones però també seguretat?. Per a Trias cal garantir la seguretat ?perquè la seguretat dóna llibertat a les persones?. La tercera prioritat que ha apuntat l´Alcalde és la formació, educació, recerca, innovació; i la quarta un ?nou urbanisme centrat en les persones?. ?I tot amb una Barcelona capital de Catalunya oberta al món. Aquestes són les nostres prioritats que anirem explicant i desenvolupant?.

Xavier Trias ha afirmat que el Govern que encapçala ?ja està operatiu? i que les primeres accions que emprendrà seran la constitució de la Taula de Seguiment de la Crisi, de la Taula del Tercer Sector, la reunió de la Junta de Seguretat Local, la reunió amb el President de la Generalitat i la reunió per l´accés ferroviari al port.

?Aquestes són les línies que ens hem marcat?, ha afirmat l´Alcalde Trias afegint quer ?la gent volia un canvi i nosaltres fem un canvi tranquil sabent que tenim 15 regidors i per això oferim col·laboració?. Trias ha finalitzat la seva intervenció afirmant que ?actuarem sent generosos però també rigorosos, actuarem amb generositat perquè no tenim majoria i buscarem majories, però seguint un full de ruta clar?.

En el Plenari del Consell Municipal celebrat aquest matí s´ha escenificat una de les novetats de la nova organització municipal: la presidència del plenari ha recaigut, per delegació de l´Alcalde, en el regidor Joan Puigdollers.

Podeu veure i utilitzar les fotografies del següent enllaç:

Primer plenari del mandat 2011-2015





Paraules clau