La ciutat guanya un nou equipament per a persones amb discapacitat amb la inauguració de la residència Esclat Marina : Servei de Premsa

La ciutat guanya un nou equipament per a persones amb discapacitat amb la inauguració de la residència Esclat Marina

14/07/2011



Temps estimat de lectura: 1 minut

Aquesta tarda, el president de la Generalitat, Artur Mas, la tinenta d´alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, i la Secretària General de Polítiques Socials, Maria Isabel Martínez, han inaugurat la nova Residència i Centre de Dia Esclat Marina per a persones amb grans discapacitats situat al carrer Tortosa, 22 del districte de Sants-Montjuïc.

El centre, promogut per l´associació pro persones amb paràlisi cerebral Esclat, permet acollir fins a 54 residents i atendre 30 persones més en el centre de dia. Aquest nou equipament, de 5.000 metres quadrats, amb instal·lacions totalment adaptades i domotitzades, ha representat una inversió total de 8.220.000 euros i ha rebut el suport de la Generalitat, a través del Departament de Benestar Social i Família; l´Ajuntament de Barcelona, que hi ha aportat el terreny; el Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat, la mateixa associació Esclat i una dotzena de patrocinadors privats.

* L´Associació Esclat atén actualment 118 persones amb discapacitat

L´Associació Esclat és una entitat que treballa en l´atenció i integració de les persones amb discapacitat psíquica, potenciant al màxim les possibilitats de desenvolupament i afavorint la seva acceptació familiar i social. Des del 1977, any en que es va crear, ha atès més de 400 persones amb discapacitat.

L´entitat treballa actualment amb 118 persones en els quatre centres que té oberts: una escola especial de 25 places que atén alumnes amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat; un Centre Ocupacional per a persones afectades de paràlisi cerebral o trastorns similars amb 50 places; un Centre de dia de 30 places per a persones amb pluridiscapacitat greu; i un Centre Especial de Treball de 13 places adreçat a persones amb greu discapacitat.





Paraules clau