La Guàrdia Urbana de Barcelona intervé en un local que proporcionava material als venedors de venda ambulant : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana de Barcelona intervé en un local que proporcionava material als venedors de venda ambulant

16/07/2011



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Aquest divendres 15 de juliol, agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona van procedir a fer una acta d´inspecció a una botiga de venda de complements, al detall i a l´engròs, situada al c/Sant Pau, nº 6, al Districte de Ciutat Vella.

El motiu de la inspecció va ser comprovar l´activitat que es desenvolupava a l´establiment, donat que la Policia de Barcelona comptava amb indicis que al local es proporcionava gènere als venedors ambulants per ser venut posteriorment al carrer.

Prèviament a la inspecció de la botiga, els agents van identificar a un venedor ambulant habitual de la zona del Parc Güell que va entrar a l´esmentat establiment. Quan va sortir del local la Guàrdia Urbana el va aturar i va comprovar que portava 94 collars, 12 arracades, 40 joguines i 2 mantes. L´identificat va manifestar que havia adquirit el material a l´interior de la botiga. La policia de Barcelona li va decomissar els objectes i li va posar una denúncia per col·laboració amb el comerç ambulant il·legal.

Després d´aquesta intervenció, la Guàrdia Urbana va comprovar com un altre venedor entrava a l´establiment i hi comprava una bossa. A la sortida del local els agents el van aturar i van certificar que portava un llençol dels que s´utilitzen per exhibir la venda ambulant al carrer i 104 collars. L´identificat també va manifestar que havia comprat el material a la botiga del c/Sant Pau. Els agents el van informar de la prohibició de fer aquesta activitat, li van decomissar els objectes i van interposar una denúncia.

Finalitzades les dues identificacions els agents van procedir a iniciar l´acta d´inspecció del local per col·laboració amb la venda ambulant a la ciutat. En una habitació de l´interior de la botiga els agents van trobar un grup de paquets de bosses preparades per ser lliurades, amb el següent material:

Una bossa amb 132 ventalls
Una bossa amb 11 ventalls
Una bossa amb 12 ventalls
Una bossa amb 15 ventalls i una manta amb una corda lligada
Una bossa amb 5 paraigües
Una bossa amb 108 collars i una manta
Una bossa amb 54 ventalls
Una bossa amb 10 ventalls
I 4 mantes.

Fruit de la mateixa inspecció els agents de la Guàrdia Urbana també van descobrir una màquina de cosir amb la qual presumiblement es feien les mantes que posteriorment s´utilitzen per posar al terra i exposar-hi el material, juntament amb un rotllo de tela i motxilles de les que habitualment fan servir els venedors per a transportar els articles.

Finalitzada la inspecció, la Guàrdia Urbana va precintar i immobilitzar el gènere intervingut i va interposar una denúncia contra el propietari de la botiga per col·laboració amb els que realitzen comerç ambulant il·legal al carrer.

La lluita contra la venda ambulant és una de les prioritats del nou equip de govern de l´Ajuntament de Barcelona i de la Guàrdia Urbana. El cos de policia barceloní manté oberts diversos operatius específics per lluitar contra aquest fenomen a la ciutat. La Guàrdia Urbana treballa fent tasques de vigilància, tant amb presència uniformada d´agents com amb equips de paisà, a diversos punts de la ciutat per tal de combatre aquesta infracció de les ordenances, fent una especial atenció als punts on es dóna una elevada concentració de visitants.

Podeu consultar les imatges als enllaços que enviem a continuació:

http://www.ajbcnpremsa.info/download/image001.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/image003.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/image005.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/image007.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/image009.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/image011.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/image013.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/image015.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/image017.jpg





Paraules clau