L´Ajuntament activa el Pla d´Actuació d´Emergència Municipal per Insuficiència Drenant a causa de les pluges que han afectat la ciutat de Barcelona : Servei de Premsa

L´Ajuntament activa el Pla d´Actuació d´Emergència Municipal per Insuficiència Drenant a causa de les pluges que han afectat la ciutat de Barcelona

19/07/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

A les 06:11 hores Protecció Civil ha activat el Pla d´Actuació d´Emergències Municipals per Insuficiència Drenant en fase d´Emergència per les fortes pluges que han afectat la ciutat. A les 07:02 el Pla ha baixat a fase d´alerta.

Fins a aquesta hora Bombers de Barcelona ha fet 34 serveis relacionats per l´aiguat des de les 4.45 hores, i gestiona a hores d´ara 50 peticions més, pendents de realitzar. Entre elles, els bombers barcelonins actuen especialment per treure aigua en els baixos de les cases, acumulacions d´aigua a terrasses, parkings, etc…També hi ha hagut afectacions a 9 cruïlles semafòriques de la ciutat.

Les incidències per la pluja es concentren a tota Barcelona, però de manera especial als barris de muntanya, com Sarrià Sant-Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris.

Les conseqüències per l´aiguat comporten diverses afectacions a línia 4 de la xarxa de metro de Transports Metropolitans de Barcelona, per filtracions a Bogatell, que en aquests moments funciona de la Pau a Selva de Mar, d´una banda, i de Ciutadella-Vila Olímpica a Trinitat Nova de l´altra. El tram sense servei de metro es cobreix amb un servei d´autobusos. Per altra banda, el Trambesós circula amb retards i la T5 del Trambesós, no arriba a Glòries i finalitza el seu recorregut a l´estació de la Farinera.

A causa de la pluja també s´ha produït un tall de circulació ferroviària de RENFE-RODALIES en el tram comprés entre el Passeig de Gràcia i Sants-Estació, on a hores d´ara ja s´ha pogut restablir la circulació. L´afectació ha provocat retards a la línia R2 de Rodalies, que es mantenen en aquests moments.

Per altra banda, la pluja també ha comportat un tall puntual de circulació a la Ronda Litoral, a l´alçada de Plaça Palau. A aquesta hora Bombers de Barcelona informen que ja s´ha pogut tornar a reobrir el trànsit en aquest punt.





Paraules clau