L´alcalde Trias expressa el seu condol per la mort de Carles Sentís : Servei de Premsa

L´alcalde Trias expressa el seu condol per la mort de Carles Sentís

19/07/2011



Temps estimat de lectura: 1 minut

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha expressat el seu condol per la mort de Carles Sentís, Medalla d´Honor de Barcelona (2001), per la seva dilatada trajectòria professional i pel seu tarannà tolerant, culte, dialogant i europeista del qual ha donat àmplies mostres al llarg de la seva vida pública.
Al llarg dels anys Carles Sentís ha exercit el periodisme com a articulista, corresponsal i directiu de destacats mitjans de comunicació del nostre país. L´alcalde Trias ha destacat ?el tarannà compromès de Carles Sentís amb el seu país i el temps històric en el qual va viure. La de Carles Sentís ha estat una vida estretament vinculada a les vicissituds del segle XX, un segle tumultuós marcat per episodis dramàtics com la Guerra Civil i la Segona Guerra Mundial. L´experiència viscuda pel periodista va marcar profundament la seva vida pública i la seva vinculació política al servei de la restitució de la democràcia a casa nostra?.
Trias ha recordat que Sentís va ser diputat a finals dels anys 70 i un dels artífexs del retorn de Josep Tarradellas com a president de la Generalitat de Catalunya. L´alcalde també ha lloat ? la tasca de Sentís al servei de la professió del periodisme a casa nostra?, concretament com a president de l´Associació de la Premsa de Barcelona (1974 i 1984), degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya (1988), i president del Centre Internacional de Premsa de Barcelona (1992).





Paraules clau