La Guàrdia Urbana i els Mossos d´Esquadra detecten un frau en el subministrament de serveis en una discoteca al Centre Comercial Heron City : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana i els Mossos d´Esquadra detecten un frau en el subministrament de serveis en una discoteca al Centre Comercial Heron City

30/07/2011

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detectat un frau en el subministrament elèctric de la discoteca ?1.000 pasos? del Centre Comercial Heron City. Aquesta actuació comporta que el local hagi de restar tancat fins que es restableixi el servei i es passin les inspeccions pertinents en aquests casos, tal i com indica l´ordenança de locals de pública concurrència.

Aquesta setmana, tècnics del districte de Nou Barris i la Guàrdia Urbana van realitzar una inspecció en l´establiment, arrel de la informació aportada per Mossos d´Esquadra en l´àmbit de la taula de policia administrativa de Nou Barris, en la què es va detectar una manipulació en els precintes de la caixa d´escomesa de la xarxa elèctrica.

Per aquest motiu, en un primer moment es va avisar a Bombers de Barcelona per fer una primera inspecció i descartar possibles riscos per la seguretat de les persones. Posteriorment, es va demanar la presència d´un tècnic de Fecsa-Endesa que va comprovar l´estat de la instal·lació i va confirmar la manipulació dels precintes. A més, va informar que el local tenia tallat el subministrament elèctric des del gener de l´any 2010 i, per tant, l´activitat s´estava duent a terme aconseguint el corrent de forma fraudulenta. Per aconseguir-ho, a més de la manipulació dels precintes es va constatar que s´havien instal·lat fusibles de forma il·legal.

El tècnic va procedir a treure els fusibles, tallar el subministrament i tornar a precintar la caixa de connexions. Per part de la Guàrdia Urbana es van obrir diligències per un presumpte delicte de defraudació del fluid elèctric imputant els responsables de la discoteca, les quals van ser traslladades a Mossos d´Esquadra per tal de continuar la investigació i constatar els fets.

Aquesta actuació s´emmarca dins de l´activitat de la Taula de Policia Administrativa de Nou Barris, taula tècnica formada per responsables de serveis tècnics i jurídics del Districte, de Guàrdia Urbana i de Mossos d´Esquadra, on es fa el seguiment d´incidències i inspeccions d´establiments i instal·lacions.Compartiu aquest contingut