L´Ajuntament de Barcelona manté la fase d´alerta del Pla d´Emergència Municipal per Insuficiència Drenant. : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona manté la fase d´alerta del Pla d´Emergència Municipal per Insuficiència Drenant.

30/07/2011

Protecció Civil de Barcelona manté activat el Pla d´Actuació d´Emergència Municipal per Insuficiència Drenant en fase d´alerta des de les 17:17 per les fortes pluges que han caigut a la capital catalana aquesta tarda.

L´aiguat caigut a la ciutat de Barcelona ha provocat incidències que han comportat afectacions a diversos punts de la ciutat i també a la xarxa de transports.

Bombers de Barcelona ha rebut més de 230 avisos per la pluja i en aquests moments està gestionant els serveis. Les sortides han estat per inundacions en baixos, arbres caiguts, afectacions al clavegueram, instal.lacions elèctriques, reconeixements de façanes, etc…

A causa de la pluja no s´ha permès l´accés a una part del complex lúdic del Maremagnum com a mesura de prevenció. A banda, Bombers de Barcelona ha realitzat un rescat a tres pescadors que s´havien refugiat a l´espigó de l´Hotel Vela quan s´ha iniciat la tempesta. La Guàrdia Civil també ha intervingut amb un vaixell que s´ha vist sorprès per la pluja davant d´aquest punt de la costa.

AFECTACIÓ A LA XARXA DE TRANSPORTS

L´estació de Paral.lel de la Línia 2 i la Línia 3 de la xarxa de metro de Barcelona s´ha vist afectada per les fortes pluges. En aquests moments,la línia 2 funciona parcialment des de l´estació d´Universitat a la de Badalona-Pompeu Fabra i resten fora de servei les estacions de Paral.lel i Sant Antoni. L´aiguat també ha provocat una afectació de 15 minuts a la Línia 9 i la Línia 10 per una incidència tècnica que s´ha pogut resoldre ràpidament. La resta de línies de la xarxa de metro funcionen a hores d´ara amb normalitat.

Per altra banda, la circulació de trens de RENFE està tallada entre Sants Estació i Passeig de Gràcia, per filtracions d´aigua a la via, el que provoca afectacions a les línies de Rodalies de la R2 i la R11.

Els tramvies del Trambaix i el Trambesós funcionen amb normalitat després d´haver patit alguns retards durant el moment de més intensitat de la tempesta.Compartiu aquest contingut