Xavier Trias crida als barcelonins a donar suport a totes les ONG´s que treballen sobre el terreny a la ?banya d´Àfrica´ : Servei de Premsa

Xavier Trias crida als barcelonins a donar suport a totes les ONG´s que treballen sobre el terreny a la ?banya d´Àfrica´

02/08/2011

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha visitat aquest matí la seu de Metge Sense Fronteres situada al carrer Nou de la Rambla, acompanyat pel regidor de Presidència i Territori, Jordi Martí.

L´alcalde ha visitat aquesta organització per saludar i animar l´equip que, des de Barcelona, coordina les actuacions de la ONG i per conèixer de primera mà les dificultats i necessitats que es troben en la seva actuació contra la fam al que s´anomena ?la banya d´Àfrica´, una zona que comparteixen territoris de Somàlia, Kènia i Etiòpia.

Per a Xavier Trias ?la tasca d´organitzacions com Metge Sense Fronteres és importantíssima i vital en països com l´Àfrica que pateixen un drama humà crònic?. L´alcalde ha volgut expressar la seva admiració per la feina d´aquesta i de totes les ONG´s que treballen sobre el terreny: ?La vostra lluita contra rellotge vers una epidèmia com és la fam o les malalties és un exemple per tots, i us animo a continuar treballant i a no deixar-vos guanyar pel desànim. Com alcalde de Barcelona us vull donar les gràcies per la vostra gran tasca i us vull oferir tota la colElaboració de l´Ajuntament que sigui possible?. En aquest sentit, l´Ajuntament estarà a disposició de Metges sense Fronteres per concretar noves vies de colElaboració en les properes setmanes (difusió, colElaboració institucional i econòmica, sempre en el marc estatutari de l´organització, etc.).

L´alcalde Trias també ha volgut fer una crida a la ciutadania per donar suport a aquesta i a totes les organitzacions que treballen per palEliar els efectes de les crisi humanitàries que se succeeixen arreu del món, i especialment en aquests moments a ?la banya d´Àfrica´. ?No ens podem quedar de braços creuats davant de catàstrofes com la que està patint Àfrica. Entre tots podem millorar les condicions de vida de milers de persones. No els podem donar l´esquena?, ha dit Trias.

En aquesta línia, l´ajuntament de Barcelona va fer una aportació de 30.000 euros després que les Nacions Unides fes una crida davant la crisi alimentària que està patint aquesta zona d´Àfrica. Aquests 30.000 euros aniran destinats al finançament de material mèdic i farmacèutic, una col·laboració que es farà a través de Farmamundi i de forma coordinada amb ACNUR, amb l´objectiu de participar en l´atenció integral en salut i nutrició de 1.600 persones. L´acció es durà a terme al camp de refugiats de Dadaab, epicentre de l´emergència humanitària.

Metge sense Fronteres es va crear l´any 1971 a París per un conjunt de metges, periodistes i activistes. Treballa des de cinc seus internacionals que es coordinen per la millor eficàcia i eficiència en les crisis humanitàries, una d´elles és la que es troba situada al carrer Nou de la Rambla, 26 on treballen 170 treballadors de 35 nacionalitats diferents. Metge sense Fronteres és la única de les ONG´s catalana que treballa a les quatre zones de la crisi africana: Kenya, Etiòpia, Somàlia i Djibouti.

Us podeu descarregar les fotos a:

http://www.flickr.com/photos/xaviertrias/Compartiu aquest contingut