Balanç del primer mes del dispositiu especial contra la venda ambulant a la ciutat de Barcelona : Servei de Premsa

Balanç del primer mes del dispositiu especial contra la venda ambulant a la ciutat de Barcelona

05/08/2011

El nou govern de l´Ajuntament de Barcelona i la Guàrdia Urbana han establert com una de les seves prioritats la lluita contra el fenomen de la venda ambulant il·legal. L´objectiu dels responsables de seguretat de la ciutat és treballar perquè aquesta pràctica, que contravé les ordenances municipals, no es converteixi en un fet quotidià als carrers i a les places de la capital catalana.

Des d´aquest mes de juliol, els agents de la policia barcelonina han iniciat una ofensiva per reduir la presència d´aquest fenomen irregular. L´actuació se centra en actuar sobre els tres nivells de la venda ambulant:

 Operacions per minimitzar l´impacte d´aquest fenomen al carrer.

 Actuació sobre els petits magatzems que proporcionen el material als venedors.

 Actuació contra les grans xarxes de distribució de productes falsificats.

Aquest mes de juliol la Guàrdia Urbana de Barcelona ha dut a terme amb èxit actuacions significatives en alguns dels punts de distribució de la ciutat. Durant aquest període s´ha procedit al precinte i retirada del gènere destinat a la venda ambulant que es distribuïa des d´un establiment situat al c/Sant Pau nº6, s´ha fet decomís del material d´un local situat al c/Sant Pere Mitjà nº70 que es dedicava a la venda de roba falsificada, s´ha actuat sobre una copisteria del c/Súria nº12 que proporcionava CD´s i DVD´s falsos per a la seva distribució, i s´ha practicat el decomís del material que transportava un camió per distribuir-lo a l´entorn de l´Estadi Olímpic durant el concert de Bon Jovi del passat 20 de juliol. A banda, els equips de la policia barcelonina continuen treballant amb els Mossos d´Esquadra i el Cos Nacional de Policia en actuacions conjuntes per localitzar i actuar sobre els grans distribuïdors.

Objectes decomissats a tota la ciutat

Aquest mes de juliol a la ciutat de Barcelona s´ha produït un increment del 47,3% en objectes decomissats i llaunes destinades a la venda ambulant, respecte el mes anterior.

En total s´han decomissat 122.634 objectes i 45.889 llaunes als carrers de la capital catalana.

Dispositiu específic als punts de més afluència ciutadana i turística

Amb l´arribada del nou govern a l´Ajuntament de Barcelona, la Guàrdia Urbana ha activat un dispositiu especial contra la venda ambulant il·legal, amb un grup específic de 40 efectius, que han reforçat la vigilància als principals punts de la zona centre, el Parc Güell, la Sagrada Família, i els eixos comercials, conjuntament amb les altres ubicacions susceptibles d´acollir aquest fenomen. Els agents de la policia barcelonina han planificat operatius, tant amb agents uniformats com amb equips de paisà.

A banda de l´actuació global a tota la ciutat, durant el primer mes d´actuació aquest dispositiu específic deixa un balanç de 1.567 actes obertes per venda ambulant, 1.638 denúncies per abandonament i 254 denúncies a col·laboradors. Els agents també han realitzat un total de 39 detencions i trasllats a estrangeria i han imputat a 66 persones per infringir les ordenances municipals.

L´inici de l´operatiu ha comportat una reducció del 13,8% en les trucades al 092 per part de veïns i comerciants per alertar de la presència de venedors ambulants.

Podeu consultar el quatre amb les xifres d´objectes decomissats i els seus increments a la web www.bcn.cat/media.Compartiu aquest contingut