Standard & Poor´s confirma el rating a llarg termini de Barcelona i avala el compromís amb la solvència i l´estabilitat pressupostària del nou Govern : Servei de Premsa

Standard & Poor´s confirma el rating a llarg termini de Barcelona i avala el compromís amb la solvència i l´estabilitat pressupostària del nou Govern

05/08/2011

L´agència de qualificació financera Standars & Poor´s ha fet públic avui l´informe corresponent a la ciutat de Barcelona en que confirma el rating a llarg termini AA; Perspectiva Negativa. Aquest informe és el primer realitzat sobre la qualificació de Barcelona després de les eleccions municipals del passat 22 de maig i avalua el compromís i les intencions del nou Govern que encapçala l´Alcalde Xavier Trias.

Segons exposa S&P, la confirmació del rating es deu a que en la seva opinió ?els nous càrrecs electes continuaran mostrant un fort compromís amb el rigor pressupostari i una clara separació entre les decisions polítiques i la gestió tècnica?. Així, valoren ?com a factors clau per al rating el compromís amb la prudència fiscal, la disciplina pressupostària i un historial de compliment o fins i tot millora dels objectius pressupostaris marcats?, i manifesten la seva convicció en que ?aquestes polítiques siguin mantingudes pel nou equip?.

S&P justifica la qualificació de Barcelona ?per la fortalesa de la seva gestió financera i el seu compromís amb l´estabilitat pressupostària, una economia rica, i una situació de liquiditat favorable?. Afegeix que el rating de Barcelona s´ha vist acompanyat històricament ?pel caràcter sofisticat i professional de l´equip gestor de la ciutat?, alhora que incideix ?en els seus objectius interns per a que l´estalvi brut sigui superior al 15% dels ingressos operatius, i per a que el deute sigui inferior al 60% dels ingressos operatius consolidats?.

Pel que fa a la perspectiva negativa sobre l´economia barcelonina, S&P explica que és ?un reflex de l´existent sobre el Regne d´Espanya (AA/Negative/A-1+)?. Així, l´informe de l´agència internacional assenyala que si bé el rating per a Espanya no redueix actualment el rating de la capital catalana, ?sí que actua com un sostre per al rating de Barcelona donats els seus estrets vincles financers amb el govern central. I és per això que no veiem potencial per a una pujada del rating en aquest moment?.Compartiu aquest contingut