250.000 persones gaudeixen dels primers dies de la Festa Major de Gràcia : Servei de Premsa

250.000 persones gaudeixen dels primers dies de la Festa Major de Gràcia

16/08/2011

250.000 persones aproximadament han participat entre diumenge i fins avui dimarts a les primeres activitats que s´han dut a terme durant la Festa Major de Gràcia.

Més de 1.000 persones van assistir diumenge a la tarda al pregó de la periodista Laia Ferrer que va donar el tret de sortida a aquesta celebració d´estiu de la capital catalana. Dilluns al matí 2.000 persones ja van participar a les primeres activitats de la festa amb el seguici d´autoritats, la missa de festa major i l´actuació de les diferents colles de cultura popular de gràcia, on no van faltar geganters, castellers, bastoners i trabucaires, entre d´altres. A la tarda, va agafar el relleu la XIII Cercavila de Cultura Popular que va comptar amb més de 10.000 assistents.

Enguany s´han programat un total de 587 activitats que es realitzen als 19 carrers i places que s´han guarnit per la celebració. D´aquestes 587 activitats, 112 són actuacions adreçades a un públic infantil, 300 tenen un caire més veïnal i 175 són concerts de tarda-nit i vermuts-concerts. Més del 70% de les activitats, per tant, són activitats infantils o veïnals, que fins ara han assolit una bona resposta de públic.

Pel que fa a la utilització del transport públic, des de l´inici del servei de dissabte 13 a les 5.00 hores fins a les 24:00 hores de dilluns 15, és a dir, durant les 67 hores de servei ininterromput del suburbà, la xarxa de metro ha registrat un total de 1.980.000 passatgers.

Pel que fa al servei a les nits:

 La nit del dissabte 13 des de les 22.00 hores fins a les 8:00 hores del diumenge 14, la xarxa de metro va registrar 149.000 passatgers.

 La nit de diumenge 14 des de les 22.00 hores fins a les 8:00 hores de dilluns 15, la xarxa de metro va registrar 99.700 passatgers. 26.000 d´aquests passatgers van utilitzar el metro a la franja horària que va entre les 0:00 i les 4:00 hores de la matinada.

Fins a aquest moments les dues estacions properes a la festa més utilitzades han estat la de Fontana (L3) i la de Joanic (L4), que només ahir van registrat un total de 9.600 entrades i 8.700 entrades respectivament.

Demà dimecres 17 d´agost, a les 18:00 hores, tindrà lloc l´entrega de premis del Concurs de Carrers Guarnits de la Festa Major de Gràcia a la Plaça de la Vila. Avui, per altra banda, la regidora del Districte, Maite Fandos, ha presidit l´acte de reconeixement a totes les entitats i carrers que participen a la Festa Major de Gràcia, als que ha entregat un obsequi per agrair-los l´esforç de tota l´organització. Han rebut aquest reconeixement els 19 carrers i places participants, les entitats de cultura popular de Gràcia que participen a la festa, i els cossos de Guàrdia Urbana i Mossos d´Esquadra, entre d´altres.Compartiu aquest contingut