Barcelona guanya una nova residència i un centre de dia per a Gent Gran a Sant Andreu : Servei de Premsa

Barcelona guanya una nova residència i un centre de dia per a Gent Gran a Sant Andreu

09/09/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, juntament amb el president de la Generalitat, Artur Mas, han inaugurat avui una nova residència per a gent gran, amb capacitat per a 92 persones, i un centre de dia amb un total de 28 places al barri del Bon Pastor. L´edifici consta de 7 plantes, i està destinat a usuaris amb els graus 2 i 3 de dependència.

Durant l´acte, l´alcalde de Barcelona ha expressat la seva satisfacció perquè la primera placa que inaugura com a alcalde sigui d´un centre social per a la gent gran. Xavier Trias ha explicat que “una ciutat demostra el que és si cuida les persones”, i “les persones en majúscules són sobretot la gent gran”. En aquest sentit l´alcalde de Barcelona ha apostat per fer front a l´envelliment de la població “amb equipaments, amb atenció personalitzada i fent el màxim possible per donar resposta a les necessitats de la gent gran, sempre que es pot des del domicili i sinó a través de centres”.

Xavier Trias ha remarcat la importància de la col·laboració entre les entitats i les administracions per oferir més serveis i arribar a més persones i davant del president de la Generalitat ha recordat que “serem molt exigents però al mateix temps serem molt col·laboradors per fer les coses el millor possible i donar resposta a les necessitats en uns moments molt difícils econòmicament”.

Situat al carrer Augusto César Sandino, l´equipament ha estat construït pel Departament de Benestar Social i Família, que hi ha invertit 8,5M, en un sòl cedit per l´Ajuntament de Barcelona.

El centre està gestionat per la fundació Vella Terra, i consta de pàrquing, una planta baixa amb espais comuns, quatre plantes amb 17 habitacions individuals amb bany complet i 3 de dobles amb bany compartit, i terrat.

A cada planta, hi ha un menjador amb capacitat per a trenta persones, una sala d´estar polivalent, dues saletes per a les visites i diferents dependències com el control de planta, banys geriàtrics i magatzems. L´edifici està equipat amb plaques solars.

L´equipament està destinat a usuaris amb els graus 2 i 3 de dependència, i va començar funcionar al mes d´agost. En aquests moments, ja està al 100% de la seva capacitat. La majoria d´usuaris són residents del barri del Bon Pastor.





Paraules clau