La Guàrdia Urbana de Barcelona activarà un dispositiu específic per l´inici del curs escolar. : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana de Barcelona activarà un dispositiu específic per l´inici del curs escolar.

09/09/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Amb motiu de l´inici del curs escolar, aquest dilluns 12 de setembre, la Guàrdia Urbana ja ha establert un dispositiu específic per atendre de forma adequada l´inici del període lectiu, posant l´accent en les actuacions preventives de vigilància i regulació de la circulació.

Els objectius són els següents:

 Garantir la fluïdesa i la normalitat del trànsit a la ciutat, treballant perquè es mantinguin uns nivells adients pel que fa a la mobilitat i la seguretat viària.
 Evitar l´accidentalitat amb actuacions proactives de prevenció i seguretat, amb especial atenció als vehicles de dues rodes.
 Accions informatives i missatges als panells informatius de la xarxa viària en els quals s´inclouran missatges recordatoris de seguretat i sobre la fluïdesa del trànsit, així com aquells missatges informatius que siguin més adients a cada circumstància.
 Reforç del servei de protecció escolar, especialment durant la primera setmana del curs (vigilància al creuar cruïlles, semàfors). El reforç es manté durant l´adaptació dels usuaris de les vies públiques a la nova situació de la circulació i a l´entorn dels centres escolars.
 Especial atenció i actuació sobre les infraccions de trànsit, en especial aquelles que comporten circumstàncies de risc.
 Actuacions per evitar els estacionaments que afecten a la mobilitat, amb especial atenció als estacionaments en doble fila, en el vèrtex del xamfrà, en l´ocupació de voreres i passos de vianants, en zones de càrrega i descàrrega i en l´ús indegut dels carrils bus i les parades reservades al transport públic.

L´àmbit territorial del dispositiu és el conjunt de la ciutat, especialment a les vies més importants de la xarxa bàsica, les vies d´accés a la ciutat, les vies de connectivitat de primer nivell, les rondes i el centre de la ciutat. Tot i així els agents prioritzaran les zones d´influència dels centres escolars. En aquest sentit, per tal de millorar la seguretat dels vianants, es reforçarà la vigilància als accessos i a l´entorn dels centres escolars, en els horaris d´entrada i sortida dels alumnes, i especialment en aquells centres que estiguin afectats per obres en els seus accessos o immediacions. La Guàrdia Urbana actuarà durant les 24 hores del dia, però farà especial incidència en l´horari diürn: de 07:30 a 21:30 hores.

L´inici d´aquest reforç de l´actuació de la Guàrdia Urbana es va produir el passat 1 de setembre, amb l´activació de l´Operació tardor que es fa amb l´objectiu de reforçar la tornada a la normalitat viària. Des de llavors es va adequant progressivament el servei establert als increments d´intensitat de trànsit i a l´inici del període lectiu.





Paraules clau