Xavier Trias: ?Barcelona és la capital de Catalunya i de la catalanitat i volem exercir? : Servei de Premsa

Xavier Trias: ?Barcelona és la capital de Catalunya i de la catalanitat i volem exercir?

09/09/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona Xavier Trias ha mostrat avui la seva satisfacció perquè la Setmana del Llibre en català se celebri a Barcelona tot afirmant que ?Barcelona és la capital de Catalunya i de la catalanitat i volem exercir?. L´alcalde ha assistit aquesta tarda a la inauguració de la 29a edició de la Setmana del Llibre en Català. En l´acte també han participat el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell; i el president de l´Associació d´Editors en Llengua Catalana i president de la Comissió organitzadora de la Setmana del Llibre en Català, Albert Pèlach.

Trias ha apostat per ?reaccionar i donar missatges clars i positius? en un moment en què es posa en dubte la immersió lingüística en el sistema educatiu català i ha agraït als organitzadors que celebrin la fira en ?aquests dies de celebració reivindicativa perquè, sembla mentida, però encara hem de reivindicar constantment?.

L´alcalde ha volgut remarcar la tasca feta pels organitzadors per ?ser capaços de tenir tot el sector unit en una sola direcció, cosa que és molt important per l´èxit de qualsevol projecte? i ha afegit que ?nosaltres ens hi sumem a aquesta unitat d´acció com a administracions públiques. L´Ajuntament i la Generalitat van del braç per ajudar i tirar les coses endavant?.

Finalment, Trias destacat que ?volem que Barcelona sigui la Ciutat de la Lectura tot l´any no només un dia o una setmana? i ha posat en valor la importància que juga la innovació en aquest àmbit gràcies a les noves tecnologies i a les noves formes de donar-se a conèixer

La Setmana del Llibre en Català és una fira que permet reconèixer la tasca de les editorials que editen en català i de les llibreries que apropen al lector les seves publicacions, tot donant visibilitat al llibre i les revistes i oferint recomanacions de lectura. A més, fomenta la trobada entre lectors, llibreries, editorials i revistes que editen en català i les Biblioteques en el seu paper de dinamitzador del foment i l´accés a la lectura.

Enguany, la fira se celebra entre els dies 9 i 18 de setembre (dilluns 12 i dimarts 13 romandrà tancada) al Parc de la Ciutadella, ocupant tot el passeig dels Til·lers. En aquest espai, s´ha construït un petit recinte bàsicament amb fusta que esdevé un espai amable per relacionar-se amb la lectura. És una construcció reutilitzable i amortitzable, innovadora i amable que afavorirà el concepte de recinte, la circulació del públic, l´agilitat de la venda o la facilitat de muntatge i desmuntatge.





Paraules clau