Barcelona participarà en la fundació d´una nova organització mundial de ciutats turístiques : Servei de Premsa

Barcelona participarà en la fundació d´una nova organització mundial de ciutats turístiques

12/09/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Barcelona i Beijin han acordat avui reforçar les seves relacions i treballar conjuntament en àmbits d´interès estratègic per a les dues ciutats. L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit avui una recepció institucional a una delegació de la ciutat de Beijin encapçalada pel seu alcalde, Gou Jinlong, que es troba de visita oficial a la capital catalana fins demà dimarts. Els dos alcaldes s´han reunit a l´Ajuntament de Barcelona, on han parlat sobre l´experiència olímpica de Barcelona i altres aspectes d´interès per les dues ciutats, com ara les infraestructures i l´evolució del sector turístic.

L´alcalde Trias ha expressat el suport de Barcelona en la creació d´una organització mundial de ciutats turítiques que promou l´alcalde de Beijing. En aquest sentit, han acordat que Barcelona participarà com a ciutat fundadora d´aquesta nova organització.

Xavier Trias ha destacat la bona sintonia que existeix entre dues ciutats i els punts en comú de les dues capitals. ?Compartim un llaç especial com a ciutats olímpiques. Barcelona va tenir la seva gran carta de presentació al món el 1992; Beijing va demostrar tot el seu talent i creativitat en una magnífica posada en escena el 2008?, ha manifestat l´alcalde de Barcelona. Trias ha afegit que ?Barcelona i Beijing són ciutat modernes i innovadores, ciutats que atrauen les mirades dels inversors i l´interès dels turistes. Són ciutats que tenen potencial de futur?.

Reforçar la relació econòmica

Barcelona acollirà entre el 20 i el 23 d´octubre el ?China at Barcelona Summit?, una trobada que comptarà amb la participació d´empresaris xinesos i que servirà per posicionar Barcelona per localitzar inversions xineses en el sud d´Europa i l´àrea mediterrània. Aquesta trobada està organitzada per la Cambra de Comerç de Barcelona, Caixabank, Casa Asia i Esade, i compta amb el suport de l´Ajuntament de Barcelona. ?China at Barcelona Summit? està centrada en empreses xineses mitjanes, i entre els sectors representants hi haurà el logístic i tot el relacionat amb l´activitat portuària, TIC, energies renovables, biotecnologia, indústria química, indústria farmacèutica, així com altres sectors com la moda, el disseny, el turisme i l´hostaleria.

D´altra banda, també està previst per abans de final d´any un pont tecnològic d´empresaris catalans a Shangai i Beijing. El pont tecnològic està organitzat per la Cambra de Comerç i l´àrea de Promoció Econòmica de l´Ajuntament de Barcelona.

La Xina és el tercer proveïdor de l´Estat espanyol i el primer de fora de la Unió Europea. El tràfic comercial entre la Xina i Barcelona s´ha doblat des del 2005. Per la província de Barcelona, la Xina és el primer client asiàtic, amb un valor d´exportacions de 760 milions d´euros, el 22,5% de totes els exportacions espanyoles cap a la Xina. De les 600 empreses espanyoles a Xina, s´estima que aproximadament el 50% són catalanes.

Podeu descarregar imatges de la visita en el següent enllaç:
http://www.flickr.com/photos/xaviertrias





Paraules clau