L´Ajuntament de Barcelona consensuarà amb el col·lectiu de ciclistes la millora dels carrils bici de la ciutat : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona consensuarà amb el col·lectiu de ciclistes la millora dels carrils bici de la ciutat

13/09/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona treballa per impulsar l´ús de la bicicleta a la ciutat i per facilitar la convivència dels ciclistes amb la resta de vianants i de modes de transport de la capital catalana, garantint la seguretat de tots els col·lectius de la via pública. El consistori aposta perquè la bicicleta esdevingui un mitjà de transport segur, atractiu i eficaç a la ciutat de Barcelona.

Amb aquest objectiu, la Direcció de Mobilitat de l´Ajuntament de Barcelona del nou equip de govern s´ha reunit aquest vespre amb els integrants de la Comissió Cívica de la Bici per tal de refermar el compromís amb els col·lectius de ciclistes de la ciutat i amb el sector de la bicicleta i plantejar reptes de futur.

En aquesta reunió el regidor de mobilitat, Eduard Freixedes, s´ha compromès a treballar conjuntament amb els principals agents implicats amb el sector de la bici per tal d´iniciar un procés de diàleg que comporti la millora progressiva de les diferents infraestructures per a ciclistes de la ciutat.

Per garantir aquesta interlocució permanent, el consistori ha decidit integrar la Comissió Cívica de la Bici dins del Pacte per a la Mobilitat, en un reconeixement al fet que la bicicleta s´hagi convertit en un dels elements de mobilitat de ple dret de la capital catalana. D´aquesta manera els integrants de la Comissió passaran a formar part del Pacte com a Grup de Treball de la Bicicleta. Aquesta modificació possibilitarà una millor interlocució i un diàleg més àgil amb els integrants del col·lectiu ciclista i amb la resta d´actors de la mobilitat de la capital catalana, amb la finalitat de consensuar de manera transversal les mesures que beneficiïn i millorin la mobilitat global de la ciutat.

Entre els punts tractats a la trobada d´avui, també s´ha acordat iniciar un procés de revisió global de les infraestructures dels carrils bici de la ciutat amb l´objectiu prioritari d´incrementar la seguretat, tant dels ciclistes com de la resta d´usuaris de la via pública, i millorar la seva funcionalitat.

Dins d´aquests procés global de revisió un dels elements que es començaran a analitzar són les peces dels carrils bici segregats de la ciutat. La Direcció de Mobilitat analitzarà els volums de circulació, la tipologia/ubicació del carril bici/la tipologia d´usuari, el traçat i altres conceptes d´interès per establir criteris de col.locació i determinar si en alguns casos s´ha de revisar la instal.lació i el model d´aquests elements. Aquest procés es farà a partir del diàleg amb els col.lectius de ciclistes i la resta d´actors implicats.

L´Ajuntament de Barcelona a banda també estudiarà els punts conflictius dels carrils bici i l´estat de manteniment dels mateixos per començar a determinar millores a introduir.





Paraules clau