El Retorna Tour donarà a conèixer el Sistema de Devolució, Dipòsit i Retorn d´Envasos a Barcelona durant deu dies a la Rambla del Raval : Servei de Premsa

El Retorna Tour donarà a conèixer el Sistema de Devolució, Dipòsit i Retorn d´Envasos a Barcelona durant deu dies a la Rambla del Raval

15/09/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona ha donat suport avui al ?Retorna Tour?, una iniciativa que difon un sistema de recollida, reutilització i reciclatge d´envasos: el Sistema de Devolució, Dipòsit i Retorn (SDDR) per a envasos de begudes. Aquesta iniciativa, organitzada per l´associació Retorna, recorre diverses ciutats de l´Estat espanyol, i en 43 dies de campanya ja ha recollit 134.000 envasos a Madrid, València, Palma de Mallorca i Eivissa.

L´Ajuntament de Barcelona, que va aprovar una declaració a favor dels Sistemes de Dipòsit per a envasos el 21 setembre de 2010, pren part d´aquesta iniciativa acollint a la ciutat la furgoneta del Retorna Tour, que estarà ubicada a la Rambla del Raval des de dijous 15 al diumenge 25 de setembre, i en horari de 16:00h a 22:00h.

Aquest punt de retorn d´envasos de begudes a Barcelona permet dipositar els envasos (llaunes i ampolles de plàstic) a una màquina que els compacta.
Els ciutadans que portin els envasos al punt de recollida del Retorna Tour rebran 5 cèntims per cadascun dels envasos dipositats, i qui ho desitgi podrà cedir els diners lliurats com a donació al Banc d´Aliments.

Per a l´Ajuntament de Barcelona, aquesta és una iniciativa que suma en l´estratègia de Medi Ambient i Serveis Urbans per potenciar la prevenció de residus. Per al regidor responsable de les polítiques mediambientals a Barcelona, Joan Puigdollers, ?el sistema SDDR que avui promociona l´associació Retorna és un pas més per prevenir la generació de residus? i ha valorat que ?aquest tipus d´accions, en una ciutat com Barcelona, prenen importància perquè a més de conscienciar per tenir cura del medi ambient, ajudem a mantenir net l´espai públic i a millorar l´eficiència del sistema de recollida de residus?. A Barcelona, l´any 2010 es van recollir més de 20.800 tones d´envasos als contenidors grocs de la recollida selectiva (el volum equivalent a omplir d´envasos 390 piscines olímpiques). En el que portem de 2011, ja s´han recollit 12.263 tones d´envasos (equivalent a 230 piscines olímpiques plenes d´envasos). Des de 2005, s´ha incrementat un 70% el volum d´envasos recollits en els contenidors grocs, passant de 12.661 tones d´envasos (2005) a 20.800 tn (2010). De fet, el total recollit en tot 2005 equival al que s´ha recollit en els primers set mesos de 2011, on s´han recollit 12.263 tones d´envasos.





Paraules clau