Barcelona oferirà aparcament gratuït a les motos elèctriques durant un any : Servei de Premsa

Barcelona oferirà aparcament gratuït a les motos elèctriques durant un any

22/09/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Comissió de Seguretat i Mobilitat d´avui ha acordat, amb l´objectiu d´estimular la compra de motos elèctriques a la nostra ciutat, oferir aparcament gratuït durant un any en els aparcaments municipals per a totes les motos elèctriques de nova compra.

La proposició, presentada pel grup municipal d´Unitat per Barcelona i recolzada per tots els grups, és un pas més per fomentar l´ús de la moto elèctrica a la capital catalana.

El regidor de mobilitat, Eduard Freixedes, ha manifestat el convenciment que la ?moto elèctrica és una de les solucions per la mobilitat a la ciutat, tot i que no l´única?, i ha afegit que aquest vehicle ?ja no és una cosa de futur, sinó de present?, donat que suposarà una millora important per a la ciutat i el medi ambient, permetent alhora un important estalvi de combustible i de manteniment pels usuaris d´aquest vehicles.

En aquest sentit Freixedes ha manifestat l´aposta del govern municipal per impulsar la moto elèctrica també des de la vessant industrial. El regidor de mobilitat ha dit que es treballarà amb les empreses del sector per fomentar aquest tipus de vehicle.

Les característiques de Barcelona, tant climàtiques com estructurals, fan que molts conductors optin per la motocicleta i el ciclomotor per desplaçar-se per la ciutat. Això ha fet que en aquests moments Barcelona disposi d´un parc de vehicles de 290.341 motos i ciclomotors (30% del parc total de vehicles) el que equival a 177 motos per cada 1.000 habitants, una de les ràtios més elevades d´Europa. A la pràctica això es tradueix en la realització de 367.761 desplaçaments diaris en moto i en ciclomotor. Si comparem amb les dades de l´any 2000 (236.849 motos i ciclomotors) observem que el parc d´aquests vehicles no ha parat de créixer.

L´ús d´aquest vehicle presenta clars avantatges per moure´s per la ciutat:
 disminueix la densitat del trànsit,
 és un mode de transport de poc volum i alta ocupació
 proporciona dinamisme i proximitat
 estalvi d´emissions i de combustible
 necessita poc espai per aparcar

Amb la utilització de la motocicleta elèctrica aquestes avantatges s´incrementen, doncs fonamentalment es redueix el soroll i la contaminació provocada pel motors de combustió.





Paraules clau