L´alcalde dóna el tret de sortida a les festes de la Mercè 2011 i convida tothom a participar-hi massivament, amb civisme i convivència : Servei de Premsa

L´alcalde dóna el tret de sortida a les festes de la Mercè 2011 i convida tothom a participar-hi massivament, amb civisme i convivència

22/09/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquesta tarda al Saló de Cent de l´Ajuntament de Barcelona, amb el pregó del periodista Joaquim Maria Puyal, s´ha donat el tret de sortida a les festes de la Mercè. Abans de la intervenció de qui va ser mereixedor del Premi Ciutat de Barcelona de Ràdio l´any 1983, ha intervingut l´alcalde Xavier Trias.

L´alcalde ha volgut iniciar el seu discurs agraint a en Joaquim Maria Puyal que hagi acceptat ser el pregoner d´aquesta any, ?fa molts anys que ens coneixem, i m´ha fet molta il·lusió que, en el primer any que sóc alcalde de Barcelona, siguis tu el pregoner de les festes de la Mercè?.

Com ha dit l´alcalde ?a en Puyal el coneixem tots; no necessita presentació ni glossa de la seva llarga trajectòria professional, però m´agradaria destacar l´amor que aquest barceloní sempre ha professat per la seva ciutat, per la nostra ciutat, i per la nostra llengua?.

Per a l´alcalde en Puyal és ?el pregoner d´una llengua desacomplexada, moderna i que tots volem que sigui ben viva?. ?Si en algun moment sentim que el català és ben viu és quan escoltem les teves retransmissions de futbol en català!?, ha dit l´alcalde dirigint-se al comunicador.

Xavier Trias ha expressat la il·lusió, com a nou alcalde, per poder iniciar amb aquest pregó els actes de la Festa Major de la Mercè 2011. Ha demanat a la gent que en gaudeixi al màxim per fer que ?la Mercè sigui la gran festa de Barcelona?. L´alcalde ha afegit que Barcelona, com a capital de Catalunya, té una identitat, una història i una cultura pròpia: la cultura catalana. ?Barcelona també és alhora una ciutat oberta, oberta al nostre país, oberta al món i respectuosa amb totes les cultures? i ha convidat també a la resta de la gent i els municipis del nostre país a que vinguin i visitin Barcelona, a que visquin amb nosaltres la nostra festa.

L´alcalde de Barcelona ha demanat participar massivament a les festes de la Mercè, que presenta un programa d´actes excel·lent, divers, tradicional i creatiu i en el que ?tothom pot trobar-hi alguna activitat del seu gust, perquè de propostes engrescadores n´hi ha un munt? alhora que ha apostat fer-ho ?com sempre i demostrant que Barcelona sap gaudir al màxim de la seva festa, de la vida al carrer i de la convivència?.

?La Mercè?, ha dit l´alcalde, ?és una festa que cal viure amb civisme, perquè tothom pugui gaudir-la en llibertat. Civisme perquè els nostres carrers, places i parcs estiguin en bones condicions, i respecte pel descans dels veïns i veïnes quan acaben les activitats a la nit?.

Nota:

Podeu descarregar-vos el pregó d´en Joaquim M Puyal en el següent enllaç:
http://www.ajbcnpremsa.info/download/prego_merce2011.pdf

Podeu consultar i utilitzar fotografies en aquest enllaç:
http://www.flickr.com/xaviertrias





Paraules clau