La Guàrdia Urbana de Barcelona decomissa més de 31.200 llaunes durant les primeres nits de la Mercè : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana de Barcelona decomissa més de 31.200 llaunes durant les primeres nits de la Mercè

24/09/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Durant aquestes festes de la Mercè, la Guàrdia Urbana de Barcelona posa especial atenció a mantenir les campanyes iniciades aquest estiu contra aquelles persones que volen aprofitar les aglomeracions pròpies de la festa per realitzar accions que contravenen les ordenances municipals. En aquest sentit, dins del marc del dispositiu de prevenció contra la venda ambulant, la policia de Barcelona, a banda de l´actuació al carrer, està potenciant les actuacions dirigides a localitzar els establiments en els quals s´emmagatzemen les begudes per assortir als venedors.

Fruit d´aquesta tasca, durant aquests primers dies de celebració, la Guàrdia Urbana ha intervingut en 5 establiments comercials que col·laboraven amb la venda ambulant, desmantellant aquests espais de distribució i decomissant-ne el material.

En un d´aquests locals, la intervenció ha acabat amb el precinte de l´establiment per qüestions d´insalubritat greus. Es tracta d´un local situat al c/Princesa, que era col·laborador habitual dels venedors ambulants. Durant la inspecció del mateix, els agents han comprovat una forta olor a deixalles provinent de l´interior del supermercat, on s´ha localitzat un rebost d´uns 40m2 ple d´escombraries. També cal afegir que l´establiment tenia preparades 2.900 llaunes per a la venda ambulant, a més d´una gran quantitat de productes caducats exposats per a la seva venda. Després d´activar els Serveis Municipals de Salut Pública per tal que fessin la inspecció del local, s´ha ordenat el tancament immediat del comerç.

A banda, s´han detectat dos establiments més, situats a l´Avinguda Paral.lel i al c/Atlàntida, que també col·laboraven amb la venda ambulant, i on s´han localitzat més de 8.600 llaunes i 7.900 llaunes, respectivament. En ambdós locals s´ha aixecat acta perquè els mancava la llicència dels espais destinats a l´emmagatzematge de la mercaderia i per no complir les condicions higienico-sanitàries establertes. La mercaderia emmagatzemada restarà immobilitzada cautelarment fins que els serveis jurídics del Districte resolguin la seva destinació, tal i com contempla la proposta de l´expedient administratiu sancionador.Finalment, la Guàrdia Urbana ha realitzat intervencions en dos locals situats al c/Nou de la Rambla i al c/Rauric per col·laborar amb venda ambulant no autoritzada i distribuir material.

Fruit d´aquestes i altres actuacions, durant aquests primers dies de festa, la policia de Barcelona ha decomissat un total de 31.272 llaunes destinades a aquesta pràctica il.legal. En els dies que resten de celebració els agents també seguiran actuant mitjançant la correcció o la denúncia de les infraccions relacionades amb les accions que puguin alterar el normal desenvolupament dels diferents actes o la degradació de l´espai públic.





Paraules clau