Jaume Ciurana destaca l´èxit de les Festes de la Mercè 2011 caracteritzades per la gran afluència de públic, la qualitat de l´oferta i el civisme : Servei de Premsa

Jaume Ciurana destaca l´èxit de les Festes de la Mercè 2011 caracteritzades per la gran afluència de públic, la qualitat de l´oferta i el civisme

25/09/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Els barcelonins i barcelonines han seguit massivament els actes programats en motiu de la Mercè 2011. Segons dades estimades del dia d´avui, la Mercè 2011 tancarà amb una assistència de 1.100.000 persones en els diferents espais programats a la ciutat.

Els espais més visitats han estat Avinguda Maria Cristina amb prop de 100.000 persones; el parc del Fòrum amb 80.000; la Plaça Catalunya amb 79.0000 assistents, el Parc de la Ciutadella, amb 65.000; la Plaça Sant Jaume ha acollit 43500 persones en els actes de cultura popular i tradicional i concerts. Les projeccions programades a la façana de l´Ajuntament amb una afluència de 54.500 persones s´han consolidat com un dels espectacles d´èxit de la Mercè, dirigit aquest any per un creador català, Franc Aleu.

Pel que fa a la programació artística cal destacar l´alt nivell dels espectacles vinguts de la ciutat convidada d´enguany, Sant Petersburg, una de les ciutats russes més actives en els àmbits de les arts. Els artistes arribats d´aquesta ciutat han mostrat el seu talent a la Ciutadella, de dia i de nit i al Castell de Montjuïc.

La pluja que va caure durant el dia d´ahir va provocar l´anul·lació dels espectacles programats al matí al Parc Ciutadella i Castell de Montjuïc i la Diada Castellera de colles locals a la Plaça Sant Jaume com a actes més destacats. Pel que fa a la nit, es van suspendre les activitats del Parc de la Ciutadella, les Havaneres de la Plaça de la Mercè, un dels passis de la projecció a la façana de l´Ajuntament i el concert de Portico Quartet a la Plaça dels Àngels.

El tinent d´alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovaciió, Jaume Ciurana ha destacat la diversificació dels espais de concerts de gran afluència amb escenaris a Avinguda Maria Cristina i Fòrum, així com ?l´alta qualitat de la programació d´enguany i la participació ciutadana caracteritzada per un alt nivell de civisme. Vull agrair el comportament i la responsabilitat de tots els ciutadans i ciutadanes?. Ciurana ha remarcat l´excel·lent funcionament de tots els serveis municipals implicats i ha agraït el seu esforç per tal que la Festa de la Mercè 2011 sigui un èxit.

Jaume Ciurana ha fet una crida a tots els ciutadans per tal que utilitzin el metro .

Per descarregar les imatges de la Mercè en el següent link:
http://www.flickr.com/barcelona_cat





Paraules clau