El Plenari impulsa el primer paquet de mesures econòmiques per garantir la solvència i agilitar la gestió municipal, elements claus per a la reactivació econòmica : Servei de Premsa

El Plenari impulsa el primer paquet de mesures econòmiques per garantir la solvència i agilitar la gestió municipal, elements claus per a la reactivació econòmica

30/09/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El primer Plenari ordinari del Consell Municipal ha servit avui per impulsar un primer paquet de mesures econòmiques per millorar l´eficiència municipal. El Govern municipal ha presentat dues iniciatives amb l´objectiu que la gestió municipal guanyi en agilitat i eficiència, a més de garantir la solvència de l´Ajuntament. Aquests són elements claus per ajudar d´una forma decisiva a la reactivació econòmica de la ciutat de Barcelona.

La Mesura de Govern per afavorir la liquiditat dels proveïdors de l´Ajuntament preveu que Barcelona s´anticipi al compliment de la llei de morositat, i fixa l´objectiu de 30 dies com a període de pagament màxim mitjà per tots els proveïdors del consistori. Per aconseguir aquest objectiu, la Mesura de Govern preveu un pla d´acció per revisar tots el procés de pagaments de factures actual. Alhora, també preveu fer un seguiment mensual del grau de compliment.
La tinenta d´alcade d´Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha afirmat que fixar-se l´objectiu de pagar els proveïdors a 30 dies ?és una iniciativa que genera confiança i un indicador per comprovar que les coses es fan ben fetes?.

La Mesura de Govern per garantir la capacitat de finançament de l´Ajuntament, d´acord amb la Llei d´Estabilitat Pressupostària, preveu adaptar les finances municipals als criteris del Sistema Europeu de Comptes. Aquesta adaptació garantirà la liquiditat i la sostenibilitat futura dels serveis municipals. En aquest sentit, la Mesura de Govern preveu realitzar una revisió del Pla Econòmic i Financer 2010-2013 (vigent actualment), per arribar a l´equilibri pressupostari al 2013. Amb aquesta mesura, el govern es compromet també a mantenir aquest equilibri fins el 2015. Per aconseguir-ho, ?cal pressupostar a l´ingrés allò que realment tens i pressupostar a la despesa no més enllà del que pots gastar?, ha especificat Sònia Recasens.
Amb aquesta mesura de govern també es determina la importància de l´estalvi brut com a mesura per preservar la solvència financera de l´Ajuntament a llarg termini, fixant com a objectiu financer un llindar d´estalvi brut mínim com a garantir de la sostenibilitat de les despeses estructurals de l´Ajuntament. L´obtenció d´un nivell mínim d´estalvi brut ha de permetre, a més, donar cobertura al servei del deute, alhora que també garanteix disposar dels recursos necessaris per desenvolupar l´activitat inversora de l´Ajuntament.
La tinenta d´alcalde d´Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha destacat que aquest paquet de mesures reforça Barcelona com a ?ciutat referent de solvència, rigor i transparència?.





Paraules clau