L´Ajuntament de Barcelona atorgarà la Medalla d´Or al Mèrit Esportiu a Anna Tarrés, seleccionadora de l´equip de natació sincronitzada : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona atorgarà la Medalla d´Or al Mèrit Esportiu a Anna Tarrés, seleccionadora de l´equip de natació sincronitzada

30/09/2011



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´Ajuntament de Barcelona ha aprovat avui per unanimitat de tots els grups municipals atorgar a Anna Tarrés i Campà la Medalla d´Or al Mèrit Esportiu en reconeixement a la seva tasca i a l´excel·lència a la que ha portat l´esport del qual és seleccionadora: la natació sincronitzada.

La quarta tinent d´alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha destacat que Anna Tarrés és ?un referent del món de l´esport, que ha excel·lit, primer com a nedadora, i després com a entrenadora i seleccionadora de l´equip de natació sincronitzada? i que ?fa anys que exerceix uns valors que han de ser exemple pel nostre jovent: l´esforç, el sacrifici, el treball en equip i la disciplina?.

Fandos ha afegit que ?ha estat, sota la seva direcció, que la natació sincronitzada ha esdevingut un referent i una garantia d´èxit internacional?.

La directora tècnica i entrenadora de l´equip de la selecció de natació sincronitzada va néixer a Barcelona, el 19 d´octubre de 1967. La seva trajectòria personal i professional ha estat sempre vinculada al món de la natació sincronitzada, primer com a nedadora i, en l´actualitat, com a directora tècnica i entrenadora de l´equip de natació sincronitzada. Abans de ser la directora i entrenadora de l´equip, Anna Tarrés era entrenadora al centre de Natació de la Federació Catalana de Natació. El Club Natació Kalipolis, club històric de la nostra ciutat, ha estat el seu club de tota la vida.

Des dels Campionats d´Europa celebrats a Helsinki l´any 2000, fins els Campionats del Món, celebrats a Shangai, el passat mes de juliol, l´equip de natació sincronitzada, amb la seva entrenadora i directora tècnica, Anna Tarrés al capdavant, ha sumat més de 40 medalles entre Olimpíades, Campionats del Món i Campionats d´Europa. Per les seves aportacions a aquesta disciplina i pels seus èxits esportius, així com per les seves aportacions a la natació sincronitzada que ha experimentat un creixement i una evolució extraordinaris al nostre país.

La selecció de natació sincronitzada, sota la direcció tècnica d´Anna Tarrés i Campà ha experimentat un gran creixement i una evolució extraordinària. En aquesta darrera dècada l´equip de natació sincronitzada, sota les ordres d´Anna Tarrés, s´ha convertit en un referent mundial d´aquest esport, i les seves participacions en competicions internacionals es compten en medalles.

A més, els èxits d´aquest equip comandats per Anna Tarrés han tingut una repercussió directa en la pràctica d´aquest esport al nostre país. Han servit per fomentar un esport que era minoritari, i ha servit per promocionar i potenciar la pràctica de la natació sincronitzada a casa nostra.

Des de l´any 2003, després de la celebració dels X Campionats del Món que van tenir lloc a la ciutat de Barcelona, el nombre de llicències i de clubs que practiquen la natació sincronitzada han augmentat de manera espectacular.

S´han passat de les 283 llicències (entre tècnics i esportistes) de l´any 2003 a les 1.125 actuals. I pel que fa al nombre de clubs, si al 2003 eren dos clubs els que impartien natació sincronitzada, actualment s´ha arribat a la vintena.

Sota la seva direcció, la natació sincronitzada ha rebut dos medalles de plata en els Jocs Olímpics de Pekin, una medalla de plata i 5 medalles de bronze a Shangai 2011; una medalla d´or i 6 medalles de plata a Roma 2009; 4 medalles de plata i 2 medalles de bronze a Melbourne 2007; una medalla de plata i 3 medalles de bronze a Montreal 2005 i dues medalles de plata i una medalla de bronze a Barcelona 2003.





Paraules clau