L´alcalde Trias aposta perquè Barcelona, com a capital de Catalunya, reforci el seu paper en el municipalisme català : Servei de Premsa

L´alcalde Trias aposta perquè Barcelona, com a capital de Catalunya, reforci el seu paper en el municipalisme català

30/09/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde Trias aposta perquè Barcelona, com a capital de Catalunya, reforci el seu paper en el municipalisme català. Barcelona participa, per primera vegada com a membre de ple dret, en l´Assemblea General de l´ACM, que enguany compleix 30 anys. Aquest matí, l´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el president de la Generalitat, Artur Mas, han participat en l´acte inaugural de la XIV Assembla Generalitat de l´Associació Catalana de Municipis.

L´Associació Catalana de Municipis i Comarques, que aquest any celebra el 30è aniversari, és una entitat municipalista que agrupa més del 95% dels ens locals de Catalunya, i el seu objectiu principal és ser una veu representativa i defensar els interessos dels municipis. Per primera vegada Barcelona participa en aquesta Assemblea com a membre de ple dret, després d´aprovar-se ahir mateix en el Consell Plenari l´adhesió. Barcelona mantindrà també la seva adhesió a la Federació Catalana de Municipis

Com ha explicat l´alcalde en la seva intervenció ?participar en aquesta Associació és una fita molt important per a la ciutat de Barcelona. I així ho va entendre i defensar el govern que encapçalo?.

Trias ha agraït la feina al capdavant de l´entitat a Salvador Esteve, ?un gran alcalde i exemple de la política propera? i també a l´ACM, que enguany celebra 30 anys d´història, per ?l´aposta que fa de renovació, aportant joventut en un moment important, i apostant per noves maneres de fer política als municipis de Catalunya?. Per a l´alcalde ?és indispensable que Barcelona, com a capital de Catalunya, estigui present en una Associació que representa els valors del municipalisme català democràtic?.

Com ha afegit Trias ?Barcelona s´havia d´unir a aquest projecte. I fer-ho amb la voluntat de treballar en favor del municipalisme català; com a capital del país, solidària amb el conjunt de Catalunya, des de la complicitat amb la resta de ciutats i municipis?.

A parer de l´alcalde de Barcelona, la crisi econòmica planteja reptes complicats i la ciutadania reclama dels Ajuntaments, amb més força que mai, respostes i solucions. ?Per poder donar aquestes respostes i solucions serà clau assolir un finançament just per als municipis, que equipari recursos i competències, força un sistema de finançament estable i eficient que garanteixi de veritat l´autonomia i suficiència financera dels ajuntaments?, ha dit Trias.

L´alcalde de Barcelona ha afegit que ?és en moments de gran dificultat, i aquest país n´ha viscut molts, quan hem sabut anar plegats i lluitar com a país. També a nivell municipal hem hagut de fer front a nombrosos reptes?.

FInalment, Trias ha afirmat que “Barcelona està al servei de la resta del país, per fer pinya amb tots els ajuntaments per afrontar la complicada situació que tenim. La força del país està en tots nosaltres”.





Paraules clau