Unes 14.000 persones participen en les activitats del Pla d´Estiu de Ciutat Vella, programades per primer cop en 54 espais del tot districte al llarg dels mesos d´estiu : Servei de Premsa

Unes 14.000 persones participen en les activitats del Pla d´Estiu de Ciutat Vella, programades per primer cop en 54 espais del tot districte al llarg dels mesos d´estiu

06/10/2011



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Al voltant de 14.000 veïns han participat en les 158 activitats lúdiques i culturals que durant els mesos d´estiu s´han anat desenvolupant en el marc del Pla d´Actuació d´Estiu de Ciutat Vella, que per primer cop s´ha desplegat per tots els racons del districte. En concret, aquestes activitats han tingut lloc en un total de 54 espais diferents
Una de les característiques del Pla d´Actuació d´Estiu de Ciutat Vella és l´elaboració d´un programa d´activitats amb la col·laboració i en coordinació amb les entitats i els veïns, i amb la cooperació de les biblioteques i els centres cívics, per tal d´impulsar diferents activitats amb l´objectiu de minimitzar l´ús inapropiat dels espais públics, per una banda, i per generar noves dinàmiques que millorin la convivència.
Entre els espais escollits per desenvolupar aquestes noves dinàmiques destaquen els Jardins de Rubió i Lluch, convertits en biblioteca i sala de lectura a l´aire lliure durant tot aquest estiu, o solars buits i places que s´han adaptat per desenvolupar sessions de cinema a la fresca (pistes Aurora, plaça de la Rosa), així com espais reconvertits en sala de ball per a la gent gran ?la plaça de George Orwell o la de la Mercè.
Tallers de sardanes, i activitats de cultura popular per a infants han estat algunes de les propostes que els veïns han realitzat tot ocupant de forma cívica molts racons dels quatre barris.

Primer estiu amb un gran desplegament d´agents cívics
Aquest ha estat el primer estiu en què s´ha desplegat el pla a tots els barris del districte de Ciutat Vella. Per altra banda, s´ha fet un gran desplegament pel que fa a l´equip humà que constitueix una de les potes d´aquest pla, l´equip d´agents cívics. De fet, durant els mesos d´agost i setembre s´ha ampliat l´equip d´agents cívics fins a un total de 5 equips de 2 persones actuant de forma simultània a tot el districte, i en un horari molt més ampli que en edicions anteriors del pla.
Així doncs, l´equip d´agents cívics que durant l´estiu ha actuat al districte de Ciutat Vella ha intervingut en un total de 1.317 conductes incíviques que s´han produït arreu del territori i al llarg de tot el període de desplegament del pla. Entre les conductes incíviques detectades es troben les relacionades amb la tinença d´animals, el consum de begudes alcohòliques a la via pública, les referents a l´ús de les papereres o del mobiliari urbà. També deixar mobles al carrer de forma inadequada o el mal ús dels contenidors han estat algunes d´aquestes conductes detectades i sobre les quals s´hi ha actuat.

Davant d´aquestes situacions, els agents cívics han actuat directament, adreçant-se als incívics per fer-los modificar conductes, o han derivat la problemàtica als serveis corresponents: neteja, cossos de seguretat, Serveis d´Inserció Social, serveis de manteniment, tècnics de prevenció, o als tècnics de barri del Districte, segons cada cas. Els agents també han realitzat una tasca d´interlocució amb veïns, comerciants i responsables d´establiments de restauració. En aquest sentit, s´han fet un total de 427 actes d´interlocució al llarg de la campanya d´aquest estiu i repartides entre els quatre barris.

Una de les novetats del Pla d´Actuació d´aquest estiu ha estat la incorporació d´una activitat preventiva que s´ha portat a terme als 11 albergs de joventut del districte. Els agents han realitzat 193 visites a aquests establiments en les quals han explicat a grups de joves visitants i usuaris dels albergs, les normes de convivència, i alguns aspectes de l´ordenança cívica de la ciutat, entre elles la prohibició de beure alcohol al carrer.

Durant l´estiu, i en el marc d´aquest pla, ha tingut lloc també una campanya per tal de reduir el soroll de l´oci nocturn. S´ha fet un seguiment i un control dels establiments d´oci nocturn, per tar d´afavorir les conductes responsables tant de les persones usuàries d´aquests establiments com per part dels propietaris dels negocis. Els resultats d´aquesta campanya han estat la intervenció en 234 establiments, en els quals s´han realitzat tasques de sensibilització, per una banda, i el control d´elements de soroll interior en 169 establiments en els quals s´ha detectat la manca de doble porta en 87 d´aquests, i l´existència de portes i/o finestres obertes en els altres 82.





Paraules clau