Trias: ?Barcelona exerceix de capital de Catalunya amb vocació de col·laboració amb tots els municipis? : Servei de Premsa

Trias: ?Barcelona exerceix de capital de Catalunya amb vocació de col·laboració amb tots els municipis?

27/10/2011



Temps estimat de lectura: 1 minut

El Saló de Cent de l´Ajuntament de Barcelona ha estat avui l´escenari de la constitució del nou Consell de Govern Local, un òrgan previst a l´Estatut que té com a funció principal representar els interessos dels municipis i ciutats davant la Generalitat. El Consell està format per 100 membres elegits entre els diferents alcaldes i alcaldesses, seguint criteris de proporcionalitat de població i territori. L´alcalde de Barcelona n´és membre nat. Els alcaldes reunits avui al Saló de Cent han escollit l´alcalde de Sabadell i president de la Federació de Municipis de Catalunya, Manuel Bustos, com a president del Consell de Govern Local.

L´alcalde Xavier Trias que ha obert l´acte, ha afirmat que Barcelona exerceix i exercirà de capital de Catalunya amb vocació de col·laboració amb tots els municipis mi ciutats. ?Volem ser una capital que treballa de forma col·laboradora i solidària amb tots els municipis?, ha dit Trias, que ha assegurat que la constitució i posada en marxa del nou Consell de Govern Local suposa ?donar un nou impuls a la veu dels municipis i el seu reconeixement institucional?.

L´acte d´avui al Saló de Cent ha comptat amb la presència de la vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, i els presidents de les dues entitats municipalistes de Catalunya, Manuel Bustos (Federació de Municipis de Catalunya) i Miquel Buch (Associació Catalana de Municipis), entre altres.

NOTA: Podreu desacarregar-vos imatges de l´acte i una fotografia de grup de tots els membres del Consell de Govern Local a l´adreça http://www.flickr.com/photos/xaviertrias





Paraules clau