11 empreses del sector salut es presenten a Barcelona davant d´un centenar d´inversors de capital risc : Servei de Premsa

11 empreses del sector salut es presenten a Barcelona davant d´un centenar d´inversors de capital risc

31/10/2011



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El proper dijous, 3 de novembre, a les 16 hores, tindrà lloc la cinquena edició del Fòrum d´inversió Healthcare al Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (Passeig de la Bonanova, 47). L´objectiu d´aquesta trobada és facilitar l´accés al finançament privat a les empreses del sector de la salut que necessiten una injecció de capital d´entre 200.000 euros i 3 milions d´euros.

El sector healthcare està sent clau en la transformació del model productiu de la ciutat cap a sectors d´alt valor afegit. Per aquest motiu, l´Ajuntament de Barcelona -a través de Barcelona Activa-, el COMB i des de fa dues edicions també Biocat, impulsen conjuntament amb una xarxa d´inversors present a la ciutat, com ara Keiretsu Forum en aquesta ocasió, una nova edició del Fòrum d´inversió Healthcare. El Fòrum s´organitza amb la voluntat d´ampliar les possibilitats de les empreses d´obtenir capital per tirar endavant els seus projectes.

La tinenta d´alcalde d´Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, afirma que “aquesta iniciativa respon a una de les línies prioritàries per al govern municipal, que és la d´acompanyar i donar suport no només a les empreses que comencen, sinó a les que es troben en procés de creixement i necessiten una injecció de capital. Es tracta d´ajudar-les a accedir al capital privat.”

La segona tinenta d´alcalde subratlla que les empreses són el motor del creixement econòmic i les principals generadores d´ocupació i per tant “l´administració ha d´ajudar-les generant un entorn de confiança, agilitzant els tràmits administratius, oferint incentius fiscals per la creació de llocs de treball com les que s´inclouen en les ordenances aprovades inicialment per al 2012 i facilitant el seu accés al finançament i als mercats mundials.”

Les empreses participants en el Fòrum d´inversió Healthcare disposen de 10 minuts per presentar els seus projectes de negoci davant de més d´un centenar d´inversors, com ara representants de fons de capital risc, inversors privats, metges emprenedors, investigadors dels Parc de Recerca, gestors sanitaris o directius d´empreses Farma. Un cop finalitzades les rondes de presentacions, està prevista una trobada de networking per tal de facilitar el contacte i la generació d´oportunitats de negoci entre les empreses participants i els inversors assistents.

* 11 projectes innovadors amb potencial de creixement
El Fòrum s´adreça a aquelles empreses de l´àmbit de la biotecnologia, els medical devices, els serveis sanitaris i les TIC relacionades amb la salut que estiguin en procés de creixement o en una etapa inicial. Enguany, els 11 projectes seleccionats són: ImmunNovative Developments, SOM Innovation Biotech, MICROLITIX, Leadartis, Regenear, BIOGLANE, WIRS, Quantium Medical, qGenomics, Salupharma Biosimilars i Life sciense Entrepreneur.

D´aquestes empreses, 4 han participat al programa BioEmprenedorXXI de suport a la creació d´empreses innovadores i 2 estan instal·lades als espais d´incubació de Barcelona Activa.

El Comitè de Selecció -format per representats d´hospitals catalans, fons de capital privat i les entitats promotores- ha triat els 11 projectes amb un major potencial de creixement per participar aquest dijous al Fòrum d´inversió d´entre un total de 31 candidatures rebudes de diferents punts del territori espanyol.

* Healthcare, un sector atractiu pels inversors
El sector sanitari ha esdevingut en el darrers anys un àmbit generador d´oportunitats per als business angels, doncs el volum d´operacions d´inversió ha augmentat considerablement posicionant-se per davant d´altres sectors com ara el software, l´energia, les telecomunicacions o el media. De fet, en el marc de les anteriors edicions, 10 de les empreses participants al Fòrum d´inversió han aixecat finançament per valor de 5 milions d´euros en total.





Paraules clau