Desallotjat per prevenció un edifici a Horta-Guinardó arran de l´aparició d´un esvoranc a la plaça Isop : Servei de Premsa

Desallotjat per prevenció un edifici a Horta-Guinardó arran de l´aparició d´un esvoranc a la plaça Isop

04/11/2011



Temps estimat de lectura: 1 minut

Bombers de Barcelona ha desallotjat aquest vespre les famílies d´un edifici de la plaça Isop, del barri de la Teixonera, al districte d´Horta-Guinardó, després de l´aparició d´un esvoranc d´uns 15 a 20 metres quadrats al paviment del carrer adjacent.

Les famílies están sent ateses pels serveis del Centre d´Emergències i Urgències Socials, que s´ha activat per oferir-los i facilitar-los el trasllat en allotjaments provisionals. En total, hi ha 12 adults i dos menors afectats.

Les causes de l´esfondrament del paviment encara es desconeixen, tot i que la primera hipòtesi amb què treballen els serveis urbans és que una claveguera que travessa el carrer ha col·lapsat, provocant una bossa d´aigua que ha generat l´esfondrament del paviment.

A les 16.30 hores, la Guàrdia Urbana ha rebut el primer avís, a través d´un veí, de l´existència d´un petit esvoranc del paviment. Els agents s´hi han traslladat immediatament i han acordonat la zona, que inicialment presentava un esfondrament d´uns quatre centímetres.

Bombers de Barcelona també s´hi han traslladat per comprobar que es tractava inicialment d´una compactació del terreny, que ha esquerdat el paviment i ha enfonsat el terra. La zona s´ha estat controlant des de llavors, per detectar-ne possibles moviments.

La regidora del districte d´Horta-Guinardó, Francina Vila, s´ha traslladat al lloc dels fets per atendre els veïns i per explicar-los que, per prevenció, s´havia recomanat el desallotjament provisional de l´edifici situat al número 4 de la plaça Isop.





Paraules clau