L´alcalde de Barcelona i l´alcaldessa de Sant Cugat acorden estudiar la viabilitat de mancomunar serveis al Barri de les Planes : Servei de Premsa

L´alcalde de Barcelona i l´alcaldessa de Sant Cugat acorden estudiar la viabilitat de mancomunar serveis al Barri de les Planes

04/11/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona i l´alcaldessa de Sant Cugat acorden estudiar la viabilitat de mancomunar serveis al Barri de les Planes. Xavier Trias s´ha reunit aquest matí amb Mercè Conesa per tractar temes d´interès comú als dos territoris.

A la reunió, que ha tingut lloc a l´Ajuntament de Barcelona, hi han assistit per part del consistori barceloní, a més de l´alcalde Trias, el primer Tinent d´alcalde, Joaquim Forn, i els regidors Jordi Martí i Joan Puigdollers; i per part de l´Ajuntament de Sant Cugat, a més de la seva alcaldessa, Carles Bruguerolas, Tinent d´alcalde d´Economia, Empresa i Ocupació; Jordi Puigneró, Tinent d´alcalde de Governació, Seguretat, Mobilitat i Tecnologia i Cristina Paraira, Tinent d´alcalde de Presidència i Serveis Urbans.

A la reunió s´han tractat diversos temes, des de l´aprofundiment de les relacions de col·laboració entre els ajuntaments de Barcelona i Sant Cugat a d´altres de vessant més metropolitana.

L´alcaldessa de Sant Cugat ha expressat a l´alcalde Trias la voluntat de reordenar les diverses iniciatives de promoció econòmica dins l´Àrea Metropolitana i unir-les a la marca Barcelona, sense que això suposi perdre la personalitat de cada de territori. En aquest sentit, Conesa també ha proposat associar-se a la marca turística de Barcelona, incorporant espais d´interès local, com ara el Monestir de Sant Cugat, als circuïts turístics impulsats per la capital. Com ha expressat Conesa el Monestir és una joia de Sant Cugat i també, i per què no, ho pot ser de Barcelona.

A la reunió s´ha acordat també crear una comissió mixta de treball entre els dos municipis per estudiar la viabilitat de mancomunar serveis al Barri de les Planes, un barri compartit entre els dos municipis. La voluntat dels alcaldes és de mancomunar serveis com el transport públic, la seguretat ciutadana, els equipaments (com escoles bressol o centres cívics), per estalviar i ser més eficients.

Un altre dels temes tractats a la reunió ha estat el Parc de Collserola, el seu futur i la seva gestió com a nou Parc Natural. Pel que fa a l´àmbit de la cultura els alcaldes han acordat ampliar la col·laboració en esdeveniments culturals, com fa el Teatre- Auditori de Sant Cugat, que col·labora amb el Festival de Jazz de Barcelona.

Podeu consultar i descarregar-vos fotografies de l´acte en el següent enllaç:
http://www.flickr.com/photos/xaviertrias





Paraules clau