L´Ajuntament de Barcelona signa un nou conveni amb el Banc dels Aliments per valor de 100.000 euros : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona signa un nou conveni amb el Banc dels Aliments per valor de 100.000 euros

09/11/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona, a través de l´Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, signarà un nou conveni amb la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona per valor de 100.000 euros amb l´objectiu d´augmentar el nombre de beneficiaris del Banc dels Aliments.

Aquest nou conveni anirà destinat a:

– La col·laboració en El Gran Recapte que es portarà a terme el 25 i 26 de novembre, amb l´objectiu de doblar la quantitat d´aliments recaptats arribant als 800.000 Kg a tot Catalunya. L´Ajuntament col·laborarà en el transport dels aliments que es recaptin als Mercats Municipals.
– Ampliar el Projecte Xarxa de Fred per tal de dotar tant a la Fundació com a les entitats distribuïdores i receptores de la infraestructura necessària per tal de poder recuperar i distribuir els productes frescos i congelats proporcionats per Mercabarna, Mercapeix, Supermercats i Distribuïdores de congelats (transport frigorífic, càmeres frigorífiques, congeladors i bosses isotèrmiques)
– Ampliar el Projecte de Recuperació dels Excedents Alimentaris dels Mercats, projecte que s´ha organitzat en fases per tota la ciutat i que s´ha coordinat amb el programa de recuperació d´excedents als supermercats i mercats que s´està posant en marxa per tot Catalunya (actualment la recollida d´excedents ja funciona en diversos Mercats de la ciutat: Lesseps, Provençals, Barceloneta, Santa Caterina, Sagrada Família, Canyelles i Felip II). L´Ajuntament reforçarà i donarà suport a la logística, en temes de personal i en el tema del transport, així com la necessària dotació de les entitats receptores i distribuïdores que lligaria amb el Projecte Xarxa del Fred.
– Compensar la disminució de l´aportació del Programa de la UE (FEGA- Fons Espanyol de Garantia Agrària).

* Estreta col·laboració
La col·laboració entre l´Ajuntament de Barcelona i el Banc dels Aliments va començar amb l´atorgament de subvencions per al desenvolupament de la seva activitat en els anys 2002 i 2003. Posteriorment, aquesta relació entre l´entitat i el consistori es va fer més estreta amb la signatura del primer conveni de col·laboració, l´any 2003. Des d´aleshores i any rere any, aquest conveni s´ha anat renovant i millorant, i ha servit perquè l´Ajuntament donés suport directe a la distribució dels productes que recapta el Banc d´Aliments.

La Fundació Banc dels Aliments capta els productes alimentaris per tres vies: a través dels excedents d´empreses d´alimentació, algunes de les quals ja produeixen expressament aquests sobrants per lliurar-los al Banc dels Aliments; a través d´excedents procedents de la Unió Europea, i finalment a través de les donacions de particulars, d´empreses i associacions i de les campanyes de recaptacions.

Els productes que arriben al Banc dels Aliments són distribuïts entre una xarxa d´entitats col·laboradores situades arreu del territori, que són les que finalment lliuren els aliments a les famílies necessitades en col·laboració amb els serveis socials. L´any 2010 el Banc dels Aliments va distribuir a la província de Barcelona més de 8.300 tones d´aliments, de les quals 3.271 corresponen a la ciutat de Barcelona, a través de més de 150 entitats que les fan arribar a 43.295 persones de la ciutat. Aquesta distribució compta amb l´ajut de 117 voluntaris.





Paraules clau