La Guàrdia Urbana intercepta una furgoneta que transportava il·legalment ciutadans d´origen estranger : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana intercepta una furgoneta que transportava il·legalment ciutadans d´origen estranger

15/11/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Guàrdia Urbana de Barcelona va detenir, aquest cap de setmana, a tres pakistanesos com a presumptes autors d´un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers, així com un delicte contra els drets dels treballadors.

Els fets van ocórrer aquest cap de setmana a l´avinguda Rio de Janeiro, al Districte de Nou Barris, quan una patrulla de la Guàrdia Urbana estava realitzant un control preventiu d´alcoholèmia, i va observar una furgoneta amb signes evidents de sobrecàrrega.

Quan la patrulla va fer el senyal per aturar el vehicle, tant la furgoneta com un turisme amb matrícula italiana, es van donar a la fuga a tota velocitat pel Passeig de Fabra i Puig en sentit a Virrei Amat desobeint els senyals del semàfor que els afectava.

La patrulla però, va poder aturar la furgoneta i en acostar-se a la caixa del vehicle van escoltar veus de persones al seu interior. Els agents van ordenar al conductor que obrís la porta posterior i van descobrir al seu interior a onze persones amuntegades al terra del vehicle, entre maletes i bosses de viatge apilades. Els passatgers presentaven un aspecte abatut i unes condicions higièniques precàries, i tot semblava indicar que ni tant sols els havien deixat baixar per fer les seves necessitats fisiològiques.

Aquestes persones anaven indocumentades i només una d´elles duia un passaport pakistanès. L´home va manifestar als agents que procedien d´Itàlia i que havien vingut a Barcelona a treballar.

Després d´escorcollar el vehicle els agents van localitzar un tiquet de peatge d´una autopista italiana, corresponent a les 02:09 hores del mateix dia, que indicava el trajecte que havia seguit la furgoneta.

La Guàrdia Urbana va detenir a les tres persones que conduïen el vehicle que van ser traslladades a la comissaria dels Mossos d´Esquadra. Finalment els onze pakistanesos van ser acompanyats a la Unitat d´Estrangeria del Cos Nacional de Policia.

Podeu consultar imatges de la furgoneta fent clic als següents enllaços:

http://www.ajbcnpremsa.info/download/furgoneta1.jpg

http://www.ajbcnpremsa.info/download/furgoneta2.jpg





Paraules clau