Comencen les obres de restauració del rètol del Mussol que corona l´edifici situat a Diagonal amb Passeig de Sant Joan : Servei de Premsa

Comencen les obres de restauració del rètol del Mussol que corona l´edifici situat a Diagonal amb Passeig de Sant Joan

17/11/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona, a través de l´Institut Municipal del Paisatge Urbà i la Qualitat de Vida (IMPUQV), ha autoritzat l´inici, aquesta setmana, de les obres de restauració del rètol del Mussol que corona l´edifici situat a la confluència de l´Avinguda Diagonal amb el Passeig de Sant Joan i que durant anys va ser un reclam publicitari de l´empresa Ròtuls Roura. Les obres que s´han iniciat aquesta setmana finalitzaran en un mes.

Aquesta actuació és fruit de l´acord de col·laboració signat entre l´IMPUQV amb l´empresa de publicitat exterior Verona Comunicación que es farà càrrec de la restauració i manteniment durant 10 anys d´aquest rètol considerat una fita urbana (petit paisatge), referent històric dels antics reclams de comunicació publicitària que es va col·locar als inicis dels anys 70.

El projecte de restauració del rètol del Mussol consisteix en el desmuntatge de l´estructura obsoleta que sustentava les lletres publicitàries, el reforç i pintura de l´estructura que sustenta el Mussol i la substitució dels llums antics per una nova il·luminació de LED per reduir el consum i posar-lo al dia de la normativa elèctrica.

L´empresa de publicitat exterior Verona Comunicación assumeix la restauració i manteniment del rètol del Mussol com a compensació paisatgística derivada de l´autorització d´un rètol publicitari (Movistar) a la confluència de la Gran Via amb el carrer Llacuna . El rètol publicitari de la Gran Via aprovat per la Comissió Mixta de Protecció del Paisatge Urbà com ús excepcional del paisatge s´exhibirà durant 4 anys.

Un Mussol amb història

El mític mussol corona l´edifici dels anys 20 que hi ha a la confluència de l´Avinguda Diagonal i el Passeig de Sant Joan i s´ha convertit en una de les icones de la ciutat. D´acord amb l´Ordenança dels Usos del Paisatge Urbà l´any 2004 es van desmuntar tots els rètols obsolets que hi havia a la ciutat i es va decidir indultar el Mussol en considerar-lo una fita urbana que forma part de la memòria col·lectiva dels barcelonins. Aquest indult aprovat per la Comissió Mixta de Protecció del Paisatge Urbà, està condicionat a les corresponents revisions i treballs de manteniment per conservar la seva silueta i garantir d´ara en endavant el seu funcionament.





Paraules clau