L´alcalde Trias avança a l´ambaixador Solomont que el 2012 encapçalarà un viatge de promoció econòmica de Barcelona als EEUU : Servei de Premsa

L´alcalde Trias avança a l´ambaixador Solomont que el 2012 encapçalarà un viatge de promoció econòmica de Barcelona als EEUU

17/11/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest matí l´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha rebut l´ambaixador dels EEUU, Alan Solomont i el cònsol general dels Estats Units a Barcelona, Greggory D. Crouch, al Saló Carles III de l´Ajuntament de Barcelona. A la reunió hi han assistit també el regidor de Presidència i Territori, Jordi Martí, i el director de Relacions Internacionals i Cooperació, Joaquim Llimona.

L´objectiu de la visita dels diplomàtics era presentar-se oficialment al nou alcalde de la ciutat, Xavier Trias i intercanviar impressions sobre les relacions entre EEUU i la capital catalana. A la reunió l´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha avançat a l´ambaixador que l´any vinent encapçalarà una delegació econòmica que visitarà Boston i Sant Francisco.

La ciutat de Barcelona té acords d´agermanament amb dues ciutats dels Estats Units: Sant Francisco i Boston. Concretament amb la ciutat californiana es va establir l´acord d´agermanament el juliol de 2010 i des del sector de Promoció Econòmica de l´Ajuntament de Barcelona, juntament amb la Cambra de Comerç, es posa en marxa cada any un pont tecnològic i d´innovació amb Silicon Valley. L´acord d´agermanament amb Boston, capital de l´estat de Massachusetts, data del novembre de 1983. Barcelona manté també relacions amb altres ciutats, com Nova York i Chicago.

L´alcalde i l´ambaixador han fet repàs exhaustiu de les relacions empresarials de la ciutat amb companyies nord-americanes instal·lades a la capital catalana i han acordat fomentar i facilitar l´increment de aquestes relacions, sobretot en els sectors d´infraestructures i innovació.

L´ambaixador Solomont ha exposat a l´alcalde Trias que hi ha una previsió d´augment de turistes procedents dels Estats Units a la ciutat i en aquest àmbit ha agraït al nou govern municipal les mesures que s´han adoptat per incrementar la seguretat a la ciutat.





Paraules clau