Sònia Recasens demana als grups de treball de Barcelona Creixement que siguin molt pràctics en la recerca de mesures per sortir de la crisi : Servei de Premsa

Sònia Recasens demana als grups de treball de Barcelona Creixement que siguin molt pràctics en la recerca de mesures per sortir de la crisi

17/11/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La tinenta d´alcalde d´Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha presidit avui la primera reunió dels grups de treball de la taula Barcelona Creixement, una iniciativa impulsada per l´Ajuntament de Barcelona per a la recerca urgent de mesures que ajudin a reactivar l´economia, treballant conjuntament amb els principals agents econòmics i socials.

La reunió ha tingut lloc a la seu de Barcelona Activa. La segona tinenta d´alcalde ha agraït als participants ?la seva predisposició a treballar al costat de l´Ajuntament per fer créixer la ciutat i sortir de la crisi aprofitant el talent que tenim? i els ha demanat que siguin molt pràctics. ?La diagnosi ja està feta- ha dit Recasens- i ara ja no ens podem lamentar més. Hem d´anar directament a la recerca de respostes, d´iniciatives i mesures concretes que ajudin a reactivar l´economia i que generin ocupació?

La segona tinenta d´alcalde ha recordat que les sis taules treballaran de forma transversal en els següents àmbits: promoció internacional, redefinició del paper de l´administració, finançament, talent i emprenedoria, societat i Barcelona connectada. Uns 70 experts en diferents matèries configuren aquests espais de treball, que avui ja han començat intercanviar idees i plantejaments per al creixement econòmic de la ciutat. Mesures que s´implantaran a partir de gener.

La segona reunió dels grups de treball tindrà lloc a mitjans de desembre. Entre març i abril es crearà un segon torn les amb altres possibles participants. Posteriorment es tornarà a convocar la taula Barcelona Creixement per avaluar les mesures que ja s´hagin implantat i per fer un seguiment dels grups de treball.

El programa Barcelona Creixement es va presentar com a mesura de govern el setembre de 2011 a la Comissió d´Economia, Empresa i Ocupació de l´Ajuntament. La taula està formada per representants del sector públic, del sector econòmic i del sector del coneixement. També en formen part els grups municipals.

Els sis grups de treball es van constituir el passat 21 d´octubre en un acte presidit per l´alcalde Xavier Trias on també es va validar la metodologia de treball.





Paraules clau